Porumbeii ajung să aibă picioarele mutilate din cauza firelor de păr pierdute de oameni

Redactor:
Ioana Tudorascu
Porumbeii ajung să aibă picioarele mutilate din cauza firelor de păr pierdute de oameni
Porumbeii cu picioarele desfigurate sunt des întâlniți în orașe, iar părul uman pare să fie vinovatul. În locurile în care sunt cele mai multe frizerii, acolo sunt și cei mai mulți porumbei cu picioarele mutilate.

Totuși, asta nu este singura explicație pentru care porumbeii rămân fără picioare. Mulți porumbei stau mult prea mult în propriile excremente și fac infecție.

Experții în porumbei au descoperit că păsările au mai mereu fire de păr printre degete sau picioare. Din cauza asta li se oprește circulația, ceea ce duce la moartea țesutului, urmând apoi să le cadă picioarele.

Studiul a fost realizat de Frédéric Jigue și colegii lui la Muzeul Național de Istorie Națională din Franța. Aceștia au încercat să descopere relația dintre sănatatea picioarelor porumbeilor și firele de păr pierdute de oameni. Pentru a afla asta, ei au studiat numărul de picioare mutilate găsite pe 46 de străzi din Paris.

Cele mai multe cazuri de porumbei care aveau picioarele mutilate s-au găsit în zonele foarte populate și în cele în care mediul era poluat.

De asemenea, studiile au arătat că sănătatea picioarelor nu a avut nicio legătură cu vârsta păsărilor.

 

Inchide