Poșta britanică va vinde timbre dedicate francizei „Star Wars”

Redactor:
Florin Badescu
Poșta britanică va vinde timbre dedicate francizei „Star Wars”
O serie specială, ce include 18 timbre, dedicată universului francizei "Războiul stelelor/ Star Wars", va fi pusă în vânzare de Poșta britanică, pe 20 octombrie, informează bbc.co.uk.

Personajele și navele spațiale din cele 18 timbre au fost ilustrate de artistul britanic Malcolm Tween.

Alături de multe personaje care au apărut în precedentele șase film din franciza „Star Wars”, noua serie de timbre va include trei personaje care vor apărea în următorul lungmetraj din această serie, „Star Wars: Trezirea Forței/ Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”.

Astfel, Rey, Finn și Kylo Ren, trei personaje din acest film mult așteptat, vor avea propriul timbru care le va fi dedicat de Poșta britanică.

Alte șase timbre din serie vor fi dedicate vehiculelor și navelor spațiale din franciza „Star Wars”.

Filmul „Star Wars: Trezirea Forței” va fi lansat în Marea Britanie pe 17 decembrie, cu o zi mai devreme decât lansarea din Statele Unite a peliculei.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au anunțat ulterior că vor continua seria „Războiul Stelelor/ Star Wars” cu aceste trei noi filme.

Franciza „Războiul stelelor” a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prințesa Leia și Darth Vader și fraze precum „May the force be with you” („Forța fie cu tine”) au intrat în cultura populară mondială.

Franciza „Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Inchide