Povestea băiatului autist care a primit 20.000 de felicitări de ziua lui

Redactor:
Maria Bîrnaure
Un copilaș care suferea de autism a primit zeci de mii de felicitări de ziua lui de la oameni din toate colțurile lumii după ca mama lui a făcut un apel public. Femeia, în vârstă de 49 de ani a publicat pe Facebook un mesaj în care a arătat cum Ollie, băiatul ei, și-a făcut singur o felicitare cu ocazia împlinirii vârstei de 15 ani, micuțul fiind cu adevărat îndrăgostit de felicitări.

„Tocmai mi-a spus că iubește să deschidă felicitări și, drept urmare, și-a făcut singur câteva. Suntem o familie mică și el nu are prieteni, deci primește foarte puține”, a scris femeia pe un grup de pe rețeaua de socializare.

Surpriză! De ziua lui Ollie cutia de scrisori a familiei s-a umplut. Mama lui a povestit că micuțul a primit în jur de 20.000 de felicitări de la oameni din toate colțurile lumii, ca rezultat al postării sale de pe Facebook. 

În comparație, se estimează că Regina a primit 17.000 de felicitări cu ocazia aniversării a 90 de ani de viață, anul trecut. 

„Stătea în cadă, cu noul lui selfie-stick în mană și spunea: `Mami, sunt faimos!`”, a povestit mama lui Ollie pentru The Independent. 

Femeia a spus că acest gest al necunoscuților care i-au trimis felicitări lui Ollie a însemnat enorm pentru micuț și pentru întreaga familie. Ea a povestit că autismul însemnă, pentru băiatul ei, o încetinire în procesul de gândire, dar și afectarea comunicării sale verbale și a performanței academice. 

„Vreau să le mulțumesc tuturor și să le amintesc că există copii ca Ollie peste tot. Mulți oameni pot gândi că este o simplă felicitare, însă pentru noi înseamnă enorm. Felicitările pot aduce atât de multă bucurie”, a adăugat aceasta.

Cutiile cu felicitări au început să ajungă acasă la familia Jones joi și erau trimise de oameni din țări precum Cipru, Creta și Australia. 

„Nimeni nu îmi dă felicitări, îmi fac singur. Este fabulos, încântător și amuzant, dar nu îmi mai trimiteți atât de multe anul viitor, vă rog”, a declarat Ollie pentru Plymouth Herald. 

„Fiul meu își făcuse două felictitări. El nu are prieteni din cauza autismului și atunci când l-am văzut făcându-și felicitările mi s-a rupt inima. M-am gândit că am putea încerca să facem în așa fel încât să primească mai multe anul acesta”, a spus mama lui Ollie, care mărturisește că i s-au umplut ochii de lacrimi atunci când a văzut că încercarea ei a avut un asemenea succes. 

Mesajul de pe Facebook al femeii a fost distribuit de mai mult de 25.000 de persoane și a fost însoțit de hashtag-ul #cards4ollie. 

Mai mult, o persoană din Arabia Saudită, impresionată de povestea lui Ollie, i-a trimis copilului un X-Box, iar o alta a oferit o vacanță de un weekend pentru el și familia lui. 

Inchide