Povestea incredibilă a celui mai norocos marinar din lume, care a scăpat cu viață de pe Titanic și Lusitania. „M-am săturat de navele mari. O să lucrez pe unele mai mici…”

Publicat: 24/04/2019, 16:53

George Beauchamp a avut un noroc chior, după cum relatează rudele bărbatului, care a supraviețuit atât naufragiului Titanicului din 1912, cât și celui al Lusitaniei, din 1915, scrie mirror.co.uk.

După a doua „întâlnire” cu moartea, George a spus familie sale: „M-am săturat de navele mari – o să lucrez pe unele mai mici”.

George a fost fochist pe RMS Titanic, vasul care a lovit un aisberg și s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în data de 14 aprilie 1912.

Acesta și-a amintit cum a auzit „un zgomot ca de tunet” și s-a trezit cu jumătatate de corp în apă, înainte să i se permită să părăsească sala motoarelor.

George a urcat o scară de urgență de pe punte și a ajutat mai mulți pasageri să urce în bărcile deja supraaglomerate, înainte de a-și asigura și el un loc.

Ulterior, curajosul George a povestit cum a salvat 70 de pasageri, transportați cu barca de salvare numărul 13.

Referitor la impactul cu aisbergul, George a spus că, în acel moment, se ocupa cu alimentarea motoarelor: „Am simțit șocul și am auzit un zgomot asurzitor. Ni s-a ordonat să închidem vanele, pe măsură ce apa a invadat sala motoarelor. Ne-am urcat apoi pe scara de urgență”.

George a vorbit și despre operațiunea de salvare a pasagerilor: „Aveam un picior pe punte și altul în barca de salvare, am ajutat femeile și copiii să urce în barcă. A fost dat ordinul: Este suficient, nu au loc mai mulți oameni în barcă – Așa că m-am urcat și eu și am plecat”.

Unele doamne au refuzat să urce în bărcile de salvare, a declarat George. „A trebuit să ținem barca de salvare departe de epava Titanicului. Riscam să ne scufundăm și noi”, a mai spus acesta în anchetă.

„Am folosit vâslele, pentru a ne îndepărta cât mai mult de vortexul creat de nava scufundată, pe măsură ce s-a dus la fundul oceanului. Am văzut cum nava a dispărut, scoțând un sunet bizar și am auzit plânsete, în timpul scufundării. Ne-am fi întors pentru ceilalți, dar eram deja supraîncărcați”.

Zece minute mai târziu, supraviețuitorii au fost recuperați de RMS Carpathia, care a salvat 705 suflete de pe Titanic.

După coșmarul de pe Titanic, londonezul George a lucrat pe RMS Lusitania, vas care s-a scufundat în timpul Primului Război Mondial.

Lusitania, cea mai mare navă de pasageri din lume, a fost torpilată de un submarin german, în data de 7 mai 1915.

Povestea incredibilă a lui George a fost scoasă la iveală de familia acestuia, din Hull, East Yorks, care a dorit să-i aducă un omagiu, la 75 de ani de la moarte.

Strănepoata lui George, Susan Norton, a declarat: „Mama mea este supărată că tata nu a vorbit des despre străbunicul. Se pare că doar poveștile căpitanilor au fost spuse. Sunt mândră de străbunicul, care a luat parte la salvarea pasagerilor”.

George s-a născut la Londra și s-a mutat în Hull, unde a lucrat zece ani pe diverse nave.

S-a căsătorit și și-a întemeiat o familie în oraș, după care a acceptat un loc de muncă la White Star Line, ajungând la Southampton, Hants, pentru a se îmbarca pe Titanic, pentru călătoria inaugurală.

George avea 42 de ani, dar a mințit, spunând că are 32 de ani, pentru a deveni fochist.

După ce a revenit pe uscat, George s-a căsătorit și a trăit în Southhampton, unde a murit în 1944, la vârsta de 72 de ani.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Șoc în România. Ce a făcut Klaus Iohannis. S-a aflat adevărul chiar acum
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...