Povestea lui „Bruce Lee din Afganistan” fascinează presa internațională

Povestea lui „Bruce Lee din Afganistan fascinează presa internațională
Publicat: 04/01/2015, 14:27

Afganistanul are un erou mai neobișnuit. În ultimele săptămâni, Abbas Alizada a devenit un personaj foarte cunoscut pe rețelele de socializare, după ce prietenii săi au publicat fotografii cu acesta imitându-l pe regele artelor marțiale, Bruce Lee. În scurt timp, tânărul a devenit cunoscut în plan mondial la, după ce prestigioase instituții internaționale de presă au prezentat povestea acestui „Bruce Lee afgan”.

„Bruce Lee mă inspiră”, a declarat Alizada, potrivit washingtonpost.com. „Am învățat toate mișcările din filmele cu Bruce Lee. Sunt foarte mândru să fiu numit „Bruce Lee din Afganistan”.

Alizada este fiul unui mecanic și a crescut în Hazara, o enclavă din Kabul, alături de cei șase frați și trei surori ale sale. La vârsta de nouă ani, Alizada a văzut primul film cu Bruce Lee și favoritul său este „Enter the Dragon”.

Contul său de Twitter are peste 50.000 de urmăritori și tânărul a devenit un motiv de bucurie, care alină o parte din suferința cauzată de vărsările de sânge de pe pământul afgan.

Datorită celebrității sale la nivel local, Bruce Lee din Afganistan a devenit ținta teroriștilor, care n-au ezitat să-l amenințe cu moartea. Polițiștii sunt nevoiți să vegheze zi și noapte în fața locuinței lui Alizada și percheziționează persoanele care vor să-l viziteze pe „noul” Bruce Lee.

Alizada speră ca faima să-l scoată din mediul violent în care trăiește. Povestea lui a ajuns la televiziunile din China și Japonia. Totodată, printre urmăritorii săi de pe Twitter se numără mulți europeni și americani. Tânărul visează cu ochii deschiși la California, unde ar urma să calce pe urmele eroului său. „Vreau să devin un actor celebru la Hollywood și să reprezint Afganistanul”, a declarat Alizada. „Vreau să fiu ca Bruce Lee”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase