Povești neștiute despre Regina Angliei

Povești neștiute despre Regina Angliei
Publicat: 22/04/2016, 16:45
Actualizat: 06/07/2016, 00:04

Cotidianul britanic a alcătuit o listă cu informații mai putin cunoscute despre suveranul englez.Unele sunt chiar surprizătoare.

Regina nu are pașaport

Ea nu are nevoie de pașaport pentru a călători,dar beneficiază de libertate de mișcare absolută oriunde în lume. Această situație chiar dacă este neobișnuită nu are totuși nimic ciudat deoarece pașapoartele britanice sunt emise în numele Majestății Sale, deci nu-și poate elibera propriul document.

Regina vorbește cursiv franceza

Regina Elisabeta a II-a vorbește cursiv limba franceză. Dovadă stau și filările în care conducătorul statului britanic a fost filmat făcând conversație cu oficiali francezi fără a avea nevoie de interpret.

Regina a lucrat ca mecanic auto

Pe vremea când era prințesă, în 1945, ultimul an al războiului Elisabeta s-a înrolat în armată și a lucrat ca mecanic auto. Viitoarea regină chiar a fost surprinsă, într-o salopetă murdară,meșterind la motorul unei camionete, de către părinții săi care au vizitat-o pe neașteptate la baza militară unde activa. Se spune, de altfel, că pe langa Regele Mihai, vărul său, ar fi singurul suveran care poate schimba o roată sau o bujie.

Regina deține toate balenele, delfinii și sturionii din regat

Este de notorietate faptul că toate lebedele nemarcate din Regatul Unit aparțin, de drept, reginei. Nu la fel de cunoscut însă este și faptul că monarhului îi este permis prin lege să dețină peștii considerați regali, cum ar fi balenele, delfinii sau sturionii de pe coasta Marii Britanii.

Regina are animale exotice

Toată lumea a aflat deja despre cățeii rasa Corgi pe care regina îi deține și îi răsfață. Nu toată lumea știe însă că, pe lângă căței regina are și doi leneși pe care i-a primit în dar în 1968 în timpul unei vizite în Brazilia. Tot cadou au fost primiți și doi jaguari, dar și o pereche de castori negri din Canada, animale pe care le-a donat însă Grădinii Zoologice in Londra.

Regina a dat primul mail în 1976

Deși nu te-ai aștepta ca regina să folosească internetul deoarce este o persoană vârsnică, Elisabeta a ll-a a folosit e-mailul încă din 1976, când a trimis prima sa corespondență electronică dintr-o bază militară.

Regina nu are nevoie de permis de conducere

Elisabeta nu are nevoie de permis de conducere deoarece la fel ca în cazul pașaportului, permisele sunt emise în numele Majestății Sale. Cu toate acestea are dreptul de a conduce și nu se sfiește să o facă. Ultima oară a fost văzută conducând în public anul trecut, în vară, când regina i-a arătat fostului rege saudit reședința Balmoral, într-o plimbare cu mașina.

Regina este nașa fratelui Dianei, fosta sa noră, dar și a unui fotomodel

La 13 a ajuns în prezent numărul nepoțiilor și strănepoțiilor pe care îi are regina. Pe lângă acești ea mai are și 30 de fini printr care pe fostul fotomodel Edwina Brudenell și fratele Prințesei Diana, contele Charles Spencer.

Regina și-a plătit rochia de mireasă cu cupoane de rație

Austeritatea care lovise toată Europa după cel de-al Doilea Război Mondial nu a ocolit nici Anglia. Din acastă cauză regina nu s-a dat înapoi să colecționeze cupoane de rație pentru a plăti astfel materialele din care a fost făcută rochia sa de mireasă. Regina Elisabeta s-a căsătorit în 1947 cu vărul său îndepărtat, Prințul Philip în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, difuzate în direct la radio, pentru mai mult de 200 de milioane de ascultători.