PREMII OSCAR 2015. „Lunetistul American”, încasări impresionante la box office-ul internațional

PREMII OSCAR 2015. „Lunetistul American, încasări impresionante la box office-ul internațional
Publicat: 22/01/2015, 22:02

După ce a întrecut estimările inițiale, producția Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures nominalizată la Oscar, „Lunetistul American” depășește record după record odată cu premiera internațională din acest weekend, dar și cu lansarea în ediție limitată din preajma sărbătorilor. Aflată în fruntea box office-ului, drama a avut încasări estimate la 105,3 milioane de dolari în doar patru zile, adunând un total de 108,7 milioane de dolari până în prezent. Anunțul a fost făcut ieri de reprezentanții Warner Bros. Pictures: Dan Fellman, Președintele Diviziei de Distribuție Locală, Sue Kroll, Președintele departamentelor de Marketing Internațional și Distribuție Internațională și Greg Silverman, Președinte al departamentamentelor de Dezvoltare Creativă și Producție Internațională.

Spectaculoasa premieră a filmului marchează un record și pentru întreaga carieră cinematografică a regizorului Clint Eastwood. Printre succesele înregistrate până în prezent de „Lunetistul American” se număra primul loc în topul premierelor din ianuarie, inclusiv pentru a treia și a patra zi de la lansare. De asemenea, filmul se bucură de cele mai mari încasări obținute într-o singură zi din ianuarie, de prima poziție în a patra zi de la premieră pentru un film cu conținut violent explicit și cea mai bună lansare din istoria cinematografiei pentru o dramă.

Filmul s-a remarcat și prin rezultatele obținute în IMAX, unde a însumat peste 10,6 milioane de dolari în 332 de locații, devenind astfel filmul cu cel mai mare profit generat într-un weekend din ianuarie pe acest tip de ecran.

Reacțiile pozitive covârșitoare primite de „Lunetistul American” nu se rezumă doar la cuantificarea rezultatelor de la box office. În plus, drama a primit nota +10 foarte rar acordată de recunoscutul site de profil Cinemascore, istoric devenind unul dintre cele doar 11 filme care au obținut această notă pe linie, la toate categoriile.

Conform declarației lui Fellman „Lunetistul American” a ajuns rapid un fenomen cultural, prin faptul că oferă o abordare personală nu doar asupra vieții lui Chris Kyle, ci și asupra greutăților întâlnite de veteranii de război și familiile acestora. Îi felicităm pe Clint Eastwood, Bradley Cooper și întreaga echipă implicate în realizarea filmului pentru acest succes uriaș. În continuare, ne așteptăm ca recenziile pozitive și reacțiile bune ale spectatorilor să se reflecte asupra box office-ului din următoarele săptămâni”.

„Suntem mândri de acest film”, mărturisește Kroll. „Am fost profund marcați când am văzut prima dată filmul și l-am introdus imediat în lista noastră cu lansările de anul acesta. Nu ne-am imaginat că oamenii vor reacționa atât de bine la el, dar am știut că este un proiect special, care oferă o altă perspectivă despre război și impactul său emoțional asupra soldaților și familiile lor. Drama a atins corzile sensibile ale multor spectatori care l-au văzut zilele acestea. Pornind încă de la primul trailer, am dezvoltat o campanie de promovare care să prezinte mai multe unghiuri ale poveștii astfel încât să arătăm că filmul se adresează atât bărbaților cât și femeilor. Răspunsul venit din partea criticilor, a publicului și acum al prestigioaselor Oscaruri a fost mai mult decât îmbucurător și suntem extrem de încântați pentru asta”.

Silverman a adăugat: „Am știut că va fi o poveste care transcede orice graniță datorită unui personaj atractiv și complex care merită să fie comemorat pentru sacrificiile de pe câmpul de luptă, dar și de acasă. Clint Eastwood și Bradley Cooper au prezentat în mod excepțional povestea lui Chris Kyle, fapt ce a fost ca un omagiu adus tuturor bărbaților și femeilor în uniformă militară. Îi felicităm pe ei și pe partenerii noștri de la Village Roadshow pentru un start excepțional”.

„Lunetistul American” a obținut șase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” (Bradley Cooper) și „Cel mai bun scenariu adaptat” (Jason Hall). În plus, Eastwood a fost premiat de branșă cu a patra nominalizare la premiile Directors Guild of America, dar și cu premiul pentru „Cel mai bun regizor” din partea National Board of Review. Printre distincțiile pe care le-a mai primit filmul se numără o nominalizare la premiile Producers Guild of America, o nominalizare la premiile Writers Guild of America și o nominalizare la premiile BAFTA pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”.

Eastwood a regizat „Lunetistul American” după un scenariu scris de Jason Hall, bazat pe romanul omonim al lui Chris Kyle, împreună cu Jim DeFelice și Scott McEwen. Bradley Cooper și Sienna Miller sunt protagoniștii filmului produs de Clint Eastwood, Robert Lorenz, Andrew Lazar, Bradley Cooper și Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steven Mnuchin și Bruce Berman au fost producătorii exclusivi.

„Lunetistul American” ajunge în cinematografele din România pe data de 23 ianuarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Piața imobiliară. Cele mai mari chirii din țară, raportate la veniturile salariale
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore