Prima ofertă din Liga I pentru Dumitru Dragomir

Prima ofertă din Liga I pentru Dumitru Dragomir
Publicat: 14/11/2013, 16:30
Actualizat: 01/02/2019, 05:08

Președintele de onoare al clubului Ceahlăul Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a declarat, joi, după alegerile la președinția LPF, că i-a propus fostului șef al ligii, Dumitru Dragomir, să conducă gruparea moldoveană, dar a fost refuzat de acesta.

„L-aș susține pe Dragomir la președinția FRF, eu zic că e un competitor bun, are valoarea lui și poate acolo ar fi altceva. Eu cred că poate deocamdată să rămână lângă Gino Iorgulescu cel puțin consilier. Eu i-am propus să vină și președinte la Ceahlăul, dar suntem prea mici probabil. Dacă era Steaua poate s-ar fi dus”, a spus Ștefan.

Oficialul grupării nemțene a propus în cadrul Adunării Generale a LPF acordarea unei sume compensatorii pentru Dumitru Dragomir: „Eu am propus acea sumă pentru Dragomir. Am zis că, așa cum se dau salarii compensatorii sau cum se pensionează cineva, să dăm și în acest caz”.

Ștefan a afirmat că patru cluburi și-au schimbat opțiunile în ultima clipă. „Eu am spus că mizez pe 10 voturi, deși am avut promisiuni de la 15 cluburi. Probabil patru și-au schimbat opțiunea dimineață sau după pledoaria domnului Dragomir. Important este că s-a făcut o schimbare. Îl felicit și pe domnul Dragomir, a fost fair-play. Și cred că trebuie să rămână alături de fotbalul românesc, pentru că a făcut și lucururi bune, dar și mai puțin bune. Oricum, experiența dânsului contează”, a precizat oficialul Ceahlăului.

Referitor la cazurile unor președinți de club care i-ar fi promis lui Dragomir că îl vor susține la alegeri și apoi s-au răzgândit, Ștefan a spus că nu e cazul lui, Iorgulescu fiind de la început preferatul său. „Nu cred că e cazul meu, eu nu l-am trădat pentru că am spus că îl votez pe Gino Iorgulescu. Și acum opt ani l-am votat pe Dragomir și i-am spus lui Gino că nu îl votez. Eu așa sunt. Nu pot să-mi dau seama la cine s-a referit Dragomir când a spus că a fost trădat de curve. Și eu spun că au fost 15 care ne-au zis că sunt cu noi și au ieșit 11. Eu știam că politica e curvă, acum dacă intră și fotbalul nu știu. Nu am fost pornit împotriva lui Dragomir, am spus că trebuie să vină cineva cu o gândire nouă, cu proiecte noi. Și eu am al treilea mandat la Primărie și am jurat că nu mai candidez. Trei mandate sunt suficiente. Dacă vine cineva nou este benefic. Eu consider că Gino Iorgulescu are relații pe plan internațional și poate să ajute fotbalul românesc în sensul ăsta. Și are și susținerea politicului, care poate să ia niște măsuri în favoarea sportului”, a spus Gheorghe Ștefan.

Întrebat dacă e adevărat că Gino Iorgulescu ar fi avut legături cu membrii „cooperativei” în anii ’90, Ștefan a spus: „Astea sunt prescrise. Dar când a existat cooperativă? Eu nu-mi aduc aminte. S-au prescris vorbele de atunci”.

Gheorghe Ștefan a afirmat că și relațiile de prietenie cu liderii politici l-ar putea ajuta pe Iorgulescu să-și ducă la îndeplinire programul expus președinților de cluburi. „Politicul are dreptul să aibă preferințe, oricine, că e președinte sau prim ministru are niște opțiuni. În alte țări, politicul a intervenit cu demiteri abuzive, asta înseamnă implicarea politicului. Aici s-a votat democratic și orice om are preferințe. Să sperăm că Guvernul României va ajuta sportul românesc, nu numai fotbalul. Cred că trebuie luate niște măsuri pentru a ajuta fotbalul. Domnul Ponta trebuie să găsească soluții legislative, care să ajute sportul românesc. Nu știu dacă a avut Iorgulescu și sprijinul puterii și al opoziției, asta stabiliți dumneavoastră”, a mai spus Gheorghe Ștefan.

Fostul conducător al FC Național, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era președintele LPF din 1996, fiind reales în această funcție în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 și în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obținut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întîlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea și cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii