Prima țară din Asia care a aprobat căsătoriile între persoane de același sex

Prima țară din Asia care a aprobat căsătoriile între persoane de același sex
Publicat: 17/05/2019, 10:44

Parlamentarii au aprobat un proiect de lege care permite cuplurilor de același sex să formeze „uniuni permanente exclusive” și un altul care le permite să solicite „înregistrarea căsătoriei” la agențiile guvernamentale.

Legea a fost adoptată chiar de Ziua Internațională împotriva homofobiei și reprezintă o victorie a comunității LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer, n.r.), care militează de mulți ani pentru drepturi egale în ceea ce privește căsătoriile.

În urmă cu doi ani, Curtea Supremă din Taiwan a stabilit că interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex reprezintă o încălcare a constituției și a dat guvernului ca dată limită să facă modificări în acest sens ziua de 24 mai 2019.

Parlamentul va mai dezbate vineri chestiunile legate de adopții care pot fi făcute de cuplurile homosexuale.

În ultima decadă, Taiwan a devenit una dintre cele mai progresiste țări din Asia în ceea ce privește drepturile comunității LGBTQ. Însă insula a rămas conservatoare, mai ales în zonele din afara orașelor.

Australia și Noua Zeelandă sunt singurele țări din mai larga regiune Asia-Pacific care au adoptat legi privind căsătoriile între persoane de același sex.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase