Prințesa Diana era „fericită” în ultimul interviu acordat: Ar fi spus că divorțul de prințul Charles a fost „un iad”

Prințesa Diana era „fericită” în ultimul interviu acordat: Ar fi spus că divorțul de prințul Charles a fost „un iad”
Divoțul dintre prințesa Diana și prințul Charles a fost finalizat în 1996, după 15 ani de căsnicie / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 21/06/2021, 19:04
Actualizat: 21/06/2021, 19:21

Un renumit biograf regal a dezvăluit că prințesa Diana a fost fericită în „ultimul” său interviu, dar a descris divorțul de prințul Charles drept un „iad”.

Ingrid Seward, redactorul-șef al revistei Majesty, și-a amintit că a fost invitată în urmă cu 24 de ani, în vara anului 1997, la Palatul Kensington pentru ceea ce prințesa a descris drept „o discuție între fete”.

Aceasta a povestit că primul lucru pe care prințesa Diana a vrut să i-l explice a fost îngrijorările pe care nu le dezvăluise până atunci pentru siguranța ei.

„Divorțul a fost iad, eram zdruncinată. Nu mă simțeam în siguranță nicăieri”, i-ar fi spus prințesa Diana.

The Sun relata la acea vreme că era „consumată de paranoia”.

„Știu că sună o prostie acum, dar chiar mi-am făcut griji în legătură cu frânele mașinii mele”, ar mai fi susținut „prințesa inimilor” atunci.

Aceasta i-ar fi spus lui Ingrid Seward că a crezut că prințul Charles „o voia dată la o parte din calea lui” și că i-ar fi scris un mesaj în care susține acest lucru.

Dar un an mai târziu, știa că toate temerile ei păreau fără noimă și era plină de viață, pozitivă și în largul ei. Însă, din fire, era o persoană foarte nesigură.

La vremea respectivă se știa că obținuse 17 milioane de lire sterline în urma divorțului și nu mai era singură. Prințesa începuse să se simtă bine și nu mai era „criticată” în aceeași măsură de Palatul Buckingham și nu își mai făcea griji referitoare la frânele mașinii ei.

Prințesa Diana și rolul de mamă

Prințesa Diana era încă geloasă pe Tiggy Legge-Bourke, bona lui William și Harry, întrucât uneori preferau prezența lui Tiggy decât a ei, deoarece atrăgea mai puțină atenție. În Ziua Fondatorilor Eton din acel an, William îi ceruse lui Tiggy să i se alăture pentru picnicul tradițional în loc să meargă alături de mama lui. Acest lucru ar fi supărat-o pe prințesa Diana iar William nu putea înțelege de ce aceasta plângea.

„Cu greu îi văd pe băieți, nu mă pot abține”, i-ar fi explicat ea biografului regal.

Prințul William a urât publicitatea pe care a atras-o, dar ea i-a explicat că va trebui să învețe să trăiască cu ea și să învețe să se adapteze când va fi mai mare.

La acea vreme, avea mai puține griji cu privire la Harry și i-ar mărturisit lui Ingrid Seward faptul că „face totul așa cum vrea el”.

„Îl tachină mereu pe William – «Dacă nu vrei să fii Rege, nu contează, voi fi eu»”, ar mai fi mărturisit prințesa.

Aceasta ar fi transmis atunci că nu va face niciodată nimic pentru a răni monarhia.

„Nu vreau să supăr ceea ce este în esență parte din moștenirea lui William, indiferent dacă îi place sau nu”, a confirmat prințesa Diana.

Prințesa Diana, convinsă că prințul Charles a iubit-o

În ciuda divorțului lor, a vorbit cu afecțiune despre bărbatul care fusese, până în vara anterioară, soțul ei.

Charles cu siguranță m-a iubit, este foarte dureros pentru copiii noștri când oamenii spun că nu ne-am iubit”, ar fi declarat prințesa Diana.

Biograful regal a crezut în spusele ei deoarece îi arătase o serie de scrisori dintre ea și prințul Charles.

„Erau oamenii din jurul nostru. Nu ne-au oferit nicio șansă. Charles este înconjurat de oameni greșiți care dau sfaturi greșite și este foarte neîmplinit și chiar nu face suficient. Dacă va deveni rege, va fi restricționat și nu va putea face toate lucrurile care îi plac. Îmi fac griji pentru el”, a mai susținut prințesa Diana.

Ingrid Seward a părăsit palatul după interviu și își propusese să se întâlnească din nou și să discute în detaliu despre munca ei.

„Desigur, nu s-a întâmplat niciodată, deoarece exact șapte săptămâni mai târziu a fost ucisă tragic într-un pasaj subteran din Paris. Ca toți ceilalți, am fost șocată când telefonul a sunat la 2 dimineața în acea zi. Dar am avut de lucru și asta m-a ajutat. Cât de ciudat, credeam, am fost probabil ultimul jurnalist care a„ intervievat-o”, a declarat ingrid Seward.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase