Prințul Harry, despre marea dramă a vieții sale: „Poţi să te simţi singur, poţi să fii trist, supărat sau să te simţi rău” – FOTO

Publicat: 21/03/2021, 16:20
Actualizat: 21/03/2021, 16:23

Prințul Harry a vorbit în prefața unei cărți adresată copiilor despre marea dramă a vieții sale – pierderea mamei lui, prințesa Diana. Cartea este dedidată copiilor lucrătorilor sanitari care și-au pierdut un părinte sau o ființă dragă în timpul crizei COVID-19. În prefață, ducele de Sussex îi încurajează pe copii spunându-le că se „vor simți mai bine și mai puternici”.

Prințul Harry scrie din propria lui experiență, după ce mama lui a murit în 1997 într-un cumplit accident de mașină la Paris. Acesta a mărturisit că de-a lungul timpului golul lăsat în urmă s-a umplut cu „iubire și sprijin”.

De asemenea, prințul Harry le-a transmis copiilor că se vor simți mai bine și mai puternici când vor fi pregătiți să vorbească despre pierderea suferită, relatează The Times.

Prințul Harry, despre marea dramă a vieții sale: „Aceste sentimente vor dispărea”

Ducele de Sussex, în vârstă de 36 de ani, și-a întemeiat recent propria familie. În prezent locuiește în SUA alături de soția sa, Meghan Merkle, și fiul lor, Archie.

Prințul Harry, care urmează să aibă și o fiică, a scris și despre cum a procesat moartea mamei sale. La început nu i-a venit să creadă și nu a putut accepta tragedia. Însă s-a sprijinit în faptul că „spiritul, dragostea şi amintirile ei” vor dura de-a lungul timpului.

„Poţi să te simţi singur, poţi să fii trist, supărat sau să te simţi rău. Aceste sentimente vor dispărea”, a scris Harry, fiul cel mic al prințului Charles și al Dianei de Wales.

De asemenea, în prefață, acesta a elogiat munca celor care şi-au dedicat viaţa „ajutorării celorlalţi”.

Cartea este intitulată „Hospital by the Hill” și este scrisă de Chris Connaughton şi cu ilustraţii realizate de Fay Troote. Aceasta prezintă poveste unui copil a cărui mamă moare în timp ce lucra în prima linie împotriva COVID-19.

Totodată, cartea este promovată de organizația de ajutorare a copiilor „Simon says”. Toți copiii care au pierdut o ființă dragă care lucra în sistemul medical vor primi un exemplar.

Lansarea cărții „Hospital by the Hill” reprezintă un eveniment de marcare a Zilei Naționale a Reflecției din Marea Britanie. În ziua de 23 martie este comermorat un am de la primul lockddown național impus în Regatul Unit din cauza pandemiei COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase