Prințul Harry a dat în judecată mai multe tabloide cunoscute. Nepotul reginei Elizabeth le aduce acuzații grave publicațiilor

Prințul Harry a dat în judecată mai multe tabloide cunoscute. Nepotul reginei Elizabeth le aduce acuzații grave publicațiilor
Publicat: 05/10/2019, 09:17

„Putem confirma că ducele de Sussex a făcut o reclamație”, au declarat într-un comunicat reprezentanții News Group Newspapers, editorul The Sun și al fostului News of the World.

„Nu vom face alte comentarii pentru moment”, se arată în același comunicat.

O sursă de la publisherul Daily Mirror, Reach, a declarat pentru AFP că știu că au fost declanșate proceduri juridice în acest sens, dar că ei nu au primit nicio înștiințare pentru moment.

Agenția britanică Press Association scrie că o sursă apropiată familiei regale a confirmat faptul că noile acuzații „au legătură cu interceptarea ilegală a mesajelor din căsuța vocală”. Informația a fost transmisă și de postul TV Sky News.

Acțiunea judiciară a fost declanșată vineri, la trei zile după ce prințul Harry, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a declanșat o acțiune în instanță, pentru încălcarea vieții private, împotriva The Mail on Sunday, după ce tabloidul a publicat o scrisoare a ducesei Meghan adresată tatălui ei.

Anunțul a fost însoțit și de un discurs critic la adresa tabloidelor britanice, un gest neobișnuit din partea unui membru al familiei regale britanice.

În acest discurs, Harry a spus că ducesa este hărțuită de presă la fel cum a fost și mama sa, prințesa Diana de Wales, înainte de a muri, în 1997. „Temerea mea cea mai mare este că istoria se repetă”, a spus prințul.

„Din nefericire, soția mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic care pornește campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecințe – o campanie care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale și în timpul creșterii fiului nostru”, a declarat prințul Harry printr-un comunicat.

„Am fost un martor tăcut al suferinței sale prea mult timp”, a mai spus prințul la momentul respectiv.

Potrivit comunicatului, ducesa de Sussex a înaintat deja o plângere împotriva Associated Newspapers, compania mamă a publicației Mail on Sunday, din cauza folosirii în mod eronat a unor informații private și încălcării unei legi privind protecția datelor.

„Conținutul unei scrisori private a fost publicat în mod ilegal și cu intenția de a manipula cititorii”, a adăugat prințul Harry.

Aceasta nu este pentru prima dată când Harry a criticat modul în care presa britanică scrie despre Meghan.

Atunci când relația lor a fost făcută publică, în noiembrie 2016, Harry a transmis un comunicat redactat în termeni foarte duri la adresa presei care a scris despre faptul că iubita sa este metisă.

La momentul respectiv, un purtător de cuvânt al lui Harry, Jason Knauf, a spus că Markle a fost subiectul unui „val de abuzuri și hărțuiri”. „Prințul Harry este îngrijorat pentru securitatea domnișoarei Markle și foarte dezamăgit că nu a putut să o protejeze”, a mai spus atunci Knauf.

În 2006, defunctul tabloid britanic News of the World a publicat articole despre prințul William după ce a interceptat căsuțele vocale ale unor consilieri ai acestuia. Scandalul interceptărilor telefonice ilegale a revenit în atenția publică în 2011, când s-a descoperit că au fost vizați nu numai membri ai familiei regale, ci și vedete și victime ale unor criminali. Scandalul a dus la închiderea News of the World, tabloidul de duminică cel mai citit în Marea Britanie la acel moment, dar și la anchete la nivel înalt care au zguduit regatul mai mulți ani.

Prințul Harry, în vârstă de 35 de ani, și fosta actriță americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Lege nouă pentru românii cu COPII. S-a dat total INTERZIS de marți, 30 aprilie
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?