Produsele cosmetice de care trebuie să ne ferim

Produsele cosmetice de care trebuie să ne ferim
Publicat: 11/06/2017, 11:15
Actualizat: 02/10/2018, 04:42

1. Produsele cosmetice colorate artificial și parfumate. „Dacă un produs conține coloranți artificiali și parfumuri, nu ajută la nimic. Dimpotrivă, prin acest adaos, crește riscul ca produsul respectiv să provoace reacții alergice și iritații, în special la persoanele cu pielea sensibilă”, subliniază dermatologul Proca Ancuța pentru Gândul.

2. Produsele de fotoprotecție cu filtru UV slab . „Asigurați-vă că produsul pe care îl folosiți are un SPF de minim 30 cu filtru, atât pentru UVA, cât și pentru UVB . Radiațiile UV duc la îmbătrânirea pielii și cresc riscul de a dezvolta cancer de piele””, mai spune specialistul.

3.Produsele de curățare cu foarte mult alcool. „În cazul în care simțiți un miros înțepător de alcool, renunțați la acel produs pentru a vă curăța tenul . Dacă alcoolul se regăsește printre ingredientele principale, sigur vă irită și vă sensibilizează pielea. Folosit un timp îndelungat, acesta poate distruge stratul protector lipidic al pielii, iar aceasta va deveni uscată și lipsită de strălucire”, adaugă Dr. Proca.

4. Săpunurile dure sau antibacteriene. „Când folosim săpunuri dure, atat pentru ten cât, și pentru față, pielea se deshidratează și apare acea senzație neplăcută de uscăciune (te strânge fața). Acest lucru se datorează faptului că majoritatea săpunurilor modifică Ph-ul pielii și îndepărtează bariera lipidică protectoare a pielii. Una dintre cele mai importante funcții ale pielii este aceea de a crea o barieră împotriva bacteriilor, a virușilor și a fungilor, care se află pe fiecare suprafață pe care o atingem. Din păcate, săpunurile pot compromite imunitatea și protecția locală, facilitând intrarea acelor germeni în piele.

Săpunurile antibacteriene distrug microbiomul pielii( bacteriile care se găsesc în mod normal pe pielea noastră într-un echilibru inofensiv) și favorizează, în timp, dezvoltarea unor bacterii mult mai rezistente la antibiotice.

Săpunurile dure și antibacteriene întrețin diverse afecțiuni dermatologice. Asigurați-vă că alegeți un produs pentru spălare cu un pH neutru, cu cermide sau glicerină, ingrediente care vă mențin echilibrul pielii”, precizează dermatologul Proca Ancuța.

5. Cremele care promit ștergerea ridurilor, efect de lifting și rezultate miraculoase peste noapte, asemenea unor injectări cu acid hialuronic. „Cremele hidratante, chiar și cele ieftine, fac ca pielea să pară suplă și sănătoasă. Ele pot încetini, prin buna hidratare a pielii și printr-un factor de protecție solară ridicat, procesul de îmbătrânire al pielii. În general, produsele nu sunt la fel de eficiente pe cât sunt de promovate în publicitate. Unele companii citează dovezi științifice și susțin că ingredientele anti-îmbătrânire funcționează, dar refuză să furnizeze aceste studii sau să demonstreze că produsul conține suficiente substanțe pentru a avea un efect. Spre exemplu, reclama la un produs al unei companii din SUA (1.500 dolari patru ampule de ser ) spune că: „resetează ceasul de îmbătrânire al pielii prin transformarea celulelor stem aflate în repaus în celule noi ale pielii „. Solicitat să furnizeze studii științifice care să ateste rezultatele de întinerire a pielii , purtătorul de cuvânt al respectivei firme a refuzat”, mai spune dermatologul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice