Puțini știau asta! Cui aparține, de fapt, hit-ul „De ce plâng chitarele”. Trupa O-Zone a cântat-o cu 30 de ani după lansare – VIDEO

Puțini știau asta! Cui aparține, de fapt, hit-ul „De ce plâng chitarele”. Trupa O-Zone a cântat-o cu 30 de ani după lansare - VIDEO
Trupa O-Zone. Sursă: Mediafax Foto
Publicat: 03/03/2020, 15:41

Melodia cu care trupa O-Zone făcea furori la începutul anilor 2000 „De ce plâng chitarele” a fost preluată de fapt, de altă trupă celebră în Republica Moldova. Este vorba despre trupa „Noroc”, cunoscută în Moldova anilor `70.

Cu toții am ascultat cel puțin una dintre piesele cu care trupa O-Zone a devenit celebră la începutul anilor 2000. Versurile pieselor „Dragostea din tei“, „Despre tine“ şi „De ce plâng chitarele“ sunt încă pe buzele multor petrecăreți nostalgici.

Puțini știau, însă, că cei trei băieți de la O-zone au preluat piesa „De ce plâng chitarele” de la trupa „Noroc”, o trupă cunoscută În Republica Moldova. Astfel că melodia lansată în 1970 a devenit celebră și în România, într-o altă versiune, 30 de ani mai târziu. Trupa „Noroc”, întemeiată de muzicianul Mihai Dolgan, a fost  acuzată de subversiune ideologică de comuniști și interzisă la începutul anilor 1970. Aceasta a revenit pe piața muzicală la mijlocul anilor ’70, cu un nume schimbat – „Contemporanul“.

„De ce plâng chitarele“ este una dintre piesele care au consolidat succesul mondial al trupei O-Zone, compusă din Dan Bălan, Arsenie Todiraş şi Radu Sîrbu. La începutul anilor 2000, muzica moldovenilor se auzea în toată lumea, iar O-Zone era cea mai populară trupă din Europa în 2004. În 2005 Dan Bălan a desfiinţat trupa. Cu ocazii speciale, cei trei au mai cântat împreună de atunci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase