Răspunsul la întrebarea: De ce bărbații sunt obsedați de sânii partenerelor

Răspunsul la întrebarea: De ce bărbații sunt obsedați de sânii partenerelor
Publicat: 10/10/2012, 23:02
Actualizat: 29/07/2014, 22:33

Cercetătorii Larry Young și Brian Alexander, autorii volumului „Chimia dintre noi: dragoste, sex și știința atracției”, susțin că au aflat răspunsul la întrebarea „de ce sunt obsedați bărbații de sâni”, scrie Daily Mail.

Young și Alexander susțin că bărbații heterosexuali sunt atât de atrași de sâni dintr-un motiv foarte simplu. Pe durata alăptării, se eliberează un hormon care ajută la crearea unei legături între mamă și fiu, însă acest hormon activează și când bărbatul se maturizează, creând o legătură puternică între el și femeia iubită.

„Această obsesie este destul de ciudată. Bărbații sunt singurele mamifere fascinate de sânii partenerelor. Pe de altă parte, femeile sunt singurele mamifere femele cărora le cresc sânii la pubertate, independent de sarcină. De asemenea, suntem singura specie în care masculii stimulează sânii femelelor, înaintea sau în timpul sexului”, explică Young.

Ce mesaje transmite mărimea sânilor unui bărbat

Expertul în științe neurologice a explicat, de asemenea, că femeile apreciază stimularea sânilor, 60% dintre cele 300 de femei chestionate în Texas pe această temă spunând că le cer în mod expres partenerilor să le atingă sânii în timpul sexului.

„Bărbații nu învață când sunt mici că trebuie să le placă sânii, e ceva natural”, mai spune Young. El explică, însă, că există și un dezavantaj al acestei atracții necondiționate: când văd sâni ori sutiene, bărbații încep să ia „decizii greșite”, spune expertul.

Biologii spun că atracția bărbaților față de sâni are și o altă explicație: cu cât aceștia sunt mai mari, cu atât purtătoarea lor este mai sănătoasă, deci mai potrivită pentru a avea copii.

De asemenea, Young și Alexander spun că, din moment ce oamenii sunt singurele mamifere care pot face sex față în față, atracția bărbaților față de sânii partenerelor a crescut.