Războiul Oscarurilor. Cine deține cele mai multe statuete de aur. A 90-a gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie

Războiul Oscarurilor. Cine deține cele mai multe statuete de aur. A 90-a gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie
Publicat: 17/02/2018, 20:10

Dincolo de fețele noi, Oscarurile continuă să-i onoreze pe „veteranii” marelui ecran, precum Meryl Streep, pentru rolul din „The Post”. Deși aceasta deține recordul absolut în privința numărului de nominalizări pentru actorie, are în palmares „doar” trei premii Oscar. Chiar dacă nume precum Streep, Spielberg și Cate Blanchett au numeroase nominalizări, asta nu înseamnă că rafturile lor sunt ticsite cu Oscar-uri. Potrivit time.com, numărul celor care au câștigat în repetate rânduri cel mai râvnit premiu al cinematografiei este relativ mic.

Cine a câștigat cele mai multe Oscaruri?

Dintre nominalizații la Oscar, Walt Disney are cele mai multe Oscaruri. Disney a câștigat nu mai puțin de 26 de premii Oscar în cariera sa și a fost nominalizat de 59 de ori. Cele mai multe premii au fost câștigate de Walt între 1932-1969, la categoria Cel mai bun scurtmetraj de animație, pentru producții precum Cei Trei Purceluși, Rățușca Cea Urâtă sau Winnie the Pooh.

Recordul pentru Oscaruri în actorie

Katharine Hepburn a câștigat patru premii Oscar și a avut 12 nominalizări. Hepburn a câștigat Oscar-ul pentru rolurile din Morning Glory (1933), Ghici cine vine la cină (1967), The Lion in Winter (1968) și On Golden Pond (1981).

Cine are cele mai multe Oscaruri pentru regie?

Regizorul legendar John Ford, cunoscut pentru western-urile sale, deține recordul la Oscaruri pentru regie. Acesta a fost nominalizat de nouă ori și a câștigat patru Oscaruri, pentru The Informer (1935), The Grapes of Wrath (1940), How Green Was My Valley (1941) și The Quiet Man (1952).

Filmele cu cele mai multe Oscaruri sunt…

Trei filme dețin recordul pentru cele mai multe Oscaruri câștigate. Titanic (1997), Ben-Hur (1959) și The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), cu câte 11 premii Oscar. Filmele All About Eve (1950) și La La Land (2016), cu câte 14 nominalizări, alături de Titanic, au fost producțiile cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor academiei americane de film.

De menționat faptul că Închisoarea Îngerilor (1994), care deține titlul de cel mai bun film realizat vreodată în clasamentul imdb.com, nu a câștigat niciun Oscar, deși a fost nominalizat de șapte ori.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult