„Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”, pe primul loc în box office-ul nord-american – TRAILER

Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron, pe primul loc în box office-ul nord-american - TRAILER
Publicat: 11/05/2015, 11:00

Lungmetrajul „The Avengers: Age of Ultron”, inspirat din universul benzilor desenate publicate de grupul Marvel, prezintă noile aventuri ale super-eroilor Captain America, Iron Man și Black Widow -, interpretați de Chris Evans, Robert Downey Jr., respectiv Scarlett Johansson – care luptă împotriva teribilului Ultron.

Potrivit site-ului cinemagia.ro, doritor să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligență artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele și să controleze armata de roboți a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite și invincibil în învelișul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să țină piept extraordinarei amenințări.

Comedia „Hot Pursuit: Urmărire periculoasă/ Hot Pursuit”, în care Reese Witherspoon interpretează rolul unei polițiste cinstite, însărcinată cu protejarea soției unui mafiot, interpretată de Sofia Vergara, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 13,3 milioane de dolari. Marcat de o lipsă vădită de originalitate și generând cronici profund negative din partea criticilor de cinema – „Cer să mi se dea înapoi cele 87 de minute din viața mea furate de acest film”, spunea un critic al site-ului specializat Deadline -, această comedie a fost realizată cu un buget de producție de 35 de milioane de dolari. Pelicula ar putea să își acopere totuși bugetul de producție grație box office-ului internațional, mai ales celui din America de Sud, unde Sofia Vergara este extrem de populară.

„Secretul lui Adaline/ The Age of Adaline”, un film romantic cu accente fantastice despre o tânără care încetează să îmbătrânească, s-a menținut pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Regizat de Lee Toland Krieger, această comedie romantică are o distribuție impresionantă, în care se remarcă Blake Lively, Harrison Ford, Michiel Huisman, Kathy Baker și Ellen Burstyn.

Filmul „Furios și iute 7/ Fast and Furious 7”, al șaptelea lungmetraj din această franciză de acțiune și ultima peliculă a regretatului actor Paul Walker, care a ocupat timp de patru săptămâni primul loc în box office-ul nord-american, a coborât două poziții și a ajuns pe locul al patrulea, cu încasări de 5,2 milioane de dolari. Potrivit cinemagia.ro, „Furios și iute 7” este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel și Paul Walker își reiau rolurile lui Dominic Toretto și Brian O’Conner. Cu cazierul curățat și liniștiți alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să își facă o nouă viață, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiți să calce din nou în afara legii. Producția filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Comedia „Paul, mare polițist la mall 2/ Paul Blart: Mall Cop 2” a coborât o poziție până pe locul al cincilea, cu încasări de 5,1 milioane de dolari de vineri până duminică. După trăsnitele sale aventuri din primul film, dolofanul agent de pază Paul Blart este gata să treacă la următorul nivel: o slujbă în Las Vegas, cel mai bine păzit oraș din lume. Angajat la un cazinou de lux, Paul va trebui să-și impresioneze șefii și noii colegi, dar marea provocare se va ivi atunci când o bandă de hoți va lua în vizor valoroasele obiecte de artă din clădire.

„Ex Machina”, un film SF despre prima formă de inteligență artificială total independentă și relațiile ei cu oamenii, a urcat un loc și a ajuns pe locul al șaselea, cu încasări de 3,4 milioane de dolari, în cel de-al treilea weekend de proiecții în America de Nord.

Filmul de animație „Acasă/ Home”, regizat de Tim Johnson și produs de studiourile DreamWorks Animation, a coborât pe locul al șaptelea, cu încasări de 3 milioane de dolari. Potrivit specialiștilor în domeniu, succesul de casă al acestei pelicule se explică și prin faptul că, de această dată, producătorii americani au decis să se adreseze și publicului hispanic și celui feminin, care reprezintă un segment semnificativ din populația din Statele Unite, impunând pe marele ecran o eroină care nu mai este o prințesă blondă cu ochi albaștri, nici un luptător musculos și curajos, ci o fetiță creolă, cu părul cârlionțat și tenul măsliniu. Acest film de animație a beneficiat, de asemenea, de o distribuție impresionantă, iar printre actorii care și-au împrumutat vocile unor personaje din „Home” se află câteva nume mari din industria de divertisment, precum Rihanna, Jim Parsons și Jennifer Lopez. Filmul spune povestea unor extratereștri, care, pentru a scăpa de o rasă inamică, decid să se ascundă pe Pământ.

Filmul „Woman in Gold”, cu actrița britanică Helen Mirren și realizat după evenimente reale, a urcat două locuri până pe poziția a opta, cu încasări de 1,6 milioane de dolari. Maria Altmann, o evreică refugiată ajunsă la bătrânețe, vrea să readucă în familie o imagine a mătușii sale, expusă într-un important muzeu din Viena. Doar că imaginea nu e altceva decât „Mona Lisa Austriei”, o pictură de-a lui Gustav Klimt, devenită celebră. Tabloul a fost luat cu forța de naziști din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligată să plece, lăsând în urmă tot ce a iubit. După zeci de ani, ea este hotărâtă să facă dreptate.

Filmul „Cenușăreasa/ Cinderella”, regizat de Kenneth Branagh, cu Cate Blanchett, Lily Collins și Richard Madden în distribuție, a pierdut trei poziții și a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 1,5 milioane de dolari de vineri până duminică. În această nouă ecranizare a basmului de Charles Perrault, produsă de studiourile Disney, tânăra actriță britanică Lily James o interpretează pe Cenușăreasa, care se îndrăgostește de fermecătorul prinț Kit, interpretat de actorul Richard Madden, devenit celebru grație rolului jucat în serialul de televiziune „Urzeala tronurilor”.

Filmul horror „Unfriended”, produs de studiourile Universal cu un buget redus, de aproximativ un milion de dolari, a coborât de pe locul al optulea pe poziția a zecea, cu încasări de 1,4 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile unui grup de adolescenți americani care rămân captivi într-un univers digital.