Red Hot Chili Peppers a mimat partea instrumentală din concertul susținut la Super Bowl 2014 – VIDEO

Red Hot Chili Peppers a mimat partea instrumentală din concertul susținut la Super Bowl 2014 - VIDEO
Publicat: 05/02/2014, 17:18
Actualizat: 31/01/2019, 18:08

Trupa Red Hot Chili Peppers a mimat partea instrumentală din concertul pe care l-a susținut la gala Super Bowl 2014, alături de Bruno Mars, generând controverse și un val de ironii în presa americană, care l-au determinat pe basistul Flea să explice acea decizie luată de grupul american.

Într-un mesaj postat pe site-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers, basistul Flea a încercat să pună capăt controverselor apărute după ce grupul a mimat partea instrumentală din concertul susținut la gala Super Bowl 2014, alături de Bruno Mars, precizând că el și colegii săi au fost forțați de împrejurări să cânte „unplugged”, duminică seară, informează contactmusic.com.

„Atunci când am fost invitați de NFL (National Football League) și de Bruno să cântăm piesa noastră «Give It Away» la gala Super Bowl, ni s-a spus foarte clar că vocile vor fi live, dar partiturile pentru chitară bas, tobe și chitară principală vor trebui să fie preînregistrate”, a declarat Flea.

Flea spune că aceasta a fost politica organizatorilor galei, întrucât aceștia „aveau la dispoziție doar câteva minute pentru a aranja scena și există milioane de lucruri care ar putea să meargă prost și să ruineze sunetul auzit de oameni pe stadion și de telespectatori. Nu a existat nicio marjă pentru a putea să contestăm această decizie, NFL nu dorește să își riște show-ul care ar fi putut fi afectat de un sunet slab”.

Basistul american mai spune că, în condiții normale, trupa sa nu ar fi mimat niciodată într-un concert. El a dat ca exemplu cea mai recentă ocazie când trupa sa a fost obligată să procedeze astfel, în emisiunea britanică de televiziune „Top of the Pops”, la sfârșitul anilor ’80, când prestația grupului s-a transformat într-o „farsă”, care „și-a bătut joc de ideea că spectatorii ar urmări o prestație live”.

Flea recunoaște că el și colegii săi s-au temut la început să accepte invitația de a cânta la Super Bowl, întrucât știau că vor fi nevoiți să mimeze partiturile instrumentale, însă au decis în cele din urmă să susțină acel concert, pe care l-au considerat „unul suprarealist, un lucru nebunesc pe care îl faci o dată în viață”.

„Am vorbit cu mulți muzicieni pentru care am cel mai mare respect din lume, iar ei, cu toții, mi-au spus că ar face la fel dacă ar fi invitați de organizatorii galei Super Bowl”, a adăugat Flea.

Sunetul de backing instrumental folosit de Red Hot Chili Peppers la Super Bowl 2014 a fost înregistrat de formația americană special pentru acel concert. Referindu-se la motivul pentru care trupa a decis să nu își conecteze chitarele la prize, Flea a explicat: „Pentru prestația de pe scenă, Josh, Chad și eu am cântat în același timp cu piesa preînregistrată, așadar nu mai era nevoie să ne conectăm chitarele electrice și exact așa am și făcut. Am fi putut oare să le conectăm și să evităm comentariile oamenilor care și-au exprimat dezamăgire pentru faptul că partea instrumentală a fost preînregistrată? Bineînțeles, am fi putut face acest lucru cu ușurință și această discuție nu ar mai fi existat. Am considerat că ar fi mai bine să nu ne prefacem”.

Faptul că rockerii de la Red Hot Chili Peppers au cântat la instrumentele lor, cu degetele în aer, mimând actul artistic, a fost remarcat imediat de muzicienii profesioniști. „Chitara aia e conectată la NIMIC”, a scris, pe Twitter, Vernon Reid, chitaristul trupei Living Color. „A existat o eroare în acea iluzie. Le-a scăpat faptul că degetele lor nu ar fi trebuit să fie arătate de camerele de luat vederi. Nu și-au dorit însă ca acea greșeală să fie atât de evidentă”, a adăugat el.

Prestația trupei americane l-a făcut să iasă din izolarea mediatică autoimpusă și pe Axl Rose, solistul trupei Guns N’ Roses, care a scris pe un blog, preluat de revistele The Hollywood Reporter și Billboard, unul dintre cele mai acide comentarii la adresa evoluției celor de la Red Hot Chili Peppers la gala Super Bowl. „Basistul Flea a avut un dispozitiv nou inventat, ceva din domeniul tehnologiei microcipurilor, instalat în fundul său”, a scris Axl Rose

În ciuda acestei publicități negative aduse de acest incident, Flea spune că este recunoscător organizatorilor galei, a spus că Bruno Mars este „un tânăr super-talentat” și și-a încheiat explicațiile spunând că ar proceda „din nou, exact la fel”.

Marți, presa internațională a anunțat că gala Super Bowl 2014, vizionată de un număr record de 111,5 milioane de telespectatori, a devenit cel mai urmărit program din istoria televiziunii americane.

Înființat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bass) și Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu „The Red Hot Chili Peppers” (1984) și continuând cu „Freaky Styley” (1985), „The Uplift Mofo Party Plan” (1987), „Mother’s Milk” (1989), „Blood Sugar Sex Magik” (1991), „One Hot Minute”, „Californication” (1999), „By the Way” (2002), „Stadium Arcadium” (2006) și „I’m with You” (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rockului, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, și a câștigat șapte premii Grammy.

Trupa americană a susținut un concert și în România, pe 31 august 2012, la Arena Națională din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?