Regele Mihai a participat la o recepție găzduită de regina Marii Britanii, cu prilejul jubileului ei de diamant – GALERIE FOTO

Publicat: 19/05/2012, 19:12
Actualizat: 19/05/2012, 19:12

Regele Mihai I și principesa Margareta au participat, vineri, la castelul Windsor, la un prânz oficial oferit de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu ocazia jubileului său de diamant, la eveniment fiind prezente principalele familii regale din lume, dar și prințul William și soția sa, Kate.

Potrivit noblesseetroyautes.com, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a invitat reprezentanții monarhiilor la o recepție organizată la castelul Windsor, pentru a marca jubileul său de diamant.

Toate casele regale au fost reprezentate la eveniment, cu excepția celor din Spania, Bhutan, Cambodgia și de sultanatul Omanului.

Foto: http://www.princeradublog.ro

Alături de regina Elizabeth a II-a, la eveniment, au participat ducele de Edinburgh, ducele și ducesa de Cambridge, prințul Harry, ducele de York, prințesele Beatrice și Eugenie, contele și contesa de Wessex.

Această recepție a permis membrilor familiilor regale să se întâlnească într-o ambianță care părea foarte relaxată. Ei au schimbat îmbrățișări, au purtat discuții informale și au făcut fotografii oficiale, mai scrie noblesseetroyautes.com.

Prânzul oficial a durat o oră și jumătate și a fost precedat de o sesiune foto oficială la care au luat parte regina Elizabeth a II-a și monarhii celor 26 de țări prezente la eveniment, se spune pe site-ul familiei regale a României.

Foto: http://www.princeradublog.ro

Într-o fotografie de grup realizată cu acest prilej, regele Mihai I al României este așezat chiar în dreapta reginei Elizabeth a II-a, în timp ce în stânga monarhului britanic se află regele Simeon al Bulgariei, se arată pe noblesseetroyautes.com.

Alături de aceștia, tot în primul rând, în fotografie apar împăratul Japoniei, regina Olandei, regina Danemarcei, regele Constantin al Greciei, sultanul din Brunei, regele Suediei, regele Elveției, prințul Hans Adam de Liechtenstein.

Pe rândul al doilea, în spatele reginei Elizabeth a II-a apar: prințul Albert de Monaco, marele Duce de Luxembourg, regele din Lesotho, regele Albert al II-lea, regele Norvegiei, emirul din Qatar, regele Iordaniei, regele din Bahrein și regele din Malaysia.

Pe ultimul rând apar prințul Nasser Mohamed Al-Jaber din Kuweit, primul moștenitor din Abu Dhabi, prințul Alexandru al Serbiei, regele din Tonga, prințul moștenitor al Thailandei, prințesa Lalla Meriem din Maroc și prințul Mohammed bin Nawaf bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite.

Foto: http://www.princeradublog.ro

La această recepție, regina Elizabeth a II-a a purtat un costum din mătase albă, în timp ce principesa Margareta a purtat un costum de culoare roșie.

După prâzul oficial oferit de regina Elizabeth a II-a la castelul Windsor, regele Mihai și principesa Margareta au mers la un eveniment patronat de prințul Charles și de soția sa, Camilla, la palatul Buckingham, potrivit stirileprotv.ro.

Seria de evenimente dedicate jubileului de diamant al Reginei Elizabeth a II-a a început oficial în luna februarie, prin comemorarea morții regelui George al VI-lea. În martie, suverana a început un turneu prin Regatul Unit, în timp ce membrii familiei regale au vizitat statele din Commonwealth.

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii – împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron – este sărbătorit, până în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar și cu considerație în contextul acestei perioade de austeritate.

Principalele momente festive vor avea loc însă de pe 2 iunie, data încoronării reginei, timp de patru zile. În prima zi va avea loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiați până acum. Duminică, 3 iunie, va avea loc „big lunch” (marele prânz n.r.), când milioane de oameni vor fi în parcuri, pub-uri și pe străzile regatului. În aceeași zi, circa 1.000 de ambarcațiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

În ziua următoare, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi decorat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, va avea loc și concertul BBC în fața palatului Buckingham, la care vor participa cântăreți britanici celebri, precum Paul McCartney, Elton John, Tom Jones, Robbie Williams și Shirley Bassey.

Pe 5 iunie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc o slujbă la catedrala Saint-Paul, după care regina se va plimba cu caleașca pe străzile Londrei și își va face apoi apariția la balconul palatului Buckingham.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
S-a vândut o VECHE UZINĂ din România. A fost fondată în urmă cu peste 80...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Impresionanta colecție de arme de vânătoare pe care a deținut-o Nicolae Ceaușescu