• Publicat:
Magazin

Regiunea italiană care oferă 25.000 de euro persoanelor care se mută în zonă. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Regiunea italiană care oferă 25.000 de euro persoanelor care se mută în zonă. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Președintele regiunii italiene Molise a anunțat că va oferi 700 de euro pe lună timp de trei ani persoanelor care se vor muta în zonele cu deficit de populație. Astfel că, în total, noii locuitori ai satelor subpopulate din regiunea situată în sudul Italiei vor primi 25.000 de euro, dar numai în condiția în care vor întreprinde o mică afacere.

Regiunea Molise, din sudul Italiei are sate subpopulate. Așadar, președintele regiunii Donato Toma a lansat o ofertă pentru cei dispuși să se mute în satele cu deficit de populație. Aceste persoane vor primi 700 de euro lunar timp de trei ani. Dar există și alte condiții pentru ca cei care se mută în Molise să obțină suma promisă. Trebuie să întreprindă afaceri în zonă, iar satul în care se mută trebuie să aibă mai puțin de 2000 de locuitori.

„Dacă pur și simplu ofeream banii, ar fi fost doar un gest de caritate. Am vrut să facem mai mult decât atât. Am vrut ca oamenii să investească aici. Pot să-și deschidă orice fel de afacere: o brutărie, o papetărie, un restaurant, orice. E o modalitate de renaștere a localităților noastre în timp ce reușim să creștem și populația”, a afirmat președintele regiunii Molise.

Donato Toma a declarat că toate satele și orașele din regiunea Molise care au mai puțin de 2000 de locuitori vor primi suma de 10000 de euro în fiecare lună, bani cu care să înceapă construcția de proiecte de infrastructură și cu care să promoveze activități culturale.

 „Nu vrem numai să creștem demografia. Oamenii au nevoie de infrastructură și de un motiv să rămână aici. Altfel, ei ar pleca din nou și am ajunge în aceeași situație peste câțiva ani”, a explicat oficialul.

Potrivit Institutului de Statistică din Italia, Molise, cu o populație de 305000 de locuitori, este una dintre regiunile care a pierdut cei mai mulți rezidenți în ultimii ani. 9000 de persoane au părăsit zona din 2014 până în prezent.

Foto: Instagram: excursio_molise

 

Inchide