Regizor premiat cu Oscar, acuzat de PLAGIAT

Regizor premiat cu Oscar, acuzat de PLAGIAT
Publicat: 01/01/2016, 14:57

Regizorul a fost dat în judecată, alătui de șefii de la The Weinstein Company și Columbia Pictures, informează contactmusic.com.

„Înainte de Django Freeman (personajul interpretat de Jamie Foxx), a fost un scenariu cu un sclav evadat, care se numea Jackson Freeman și își dorea să cumpere libertatea familiei sale de la un proprietar răuvoitor al unei plantații”, se arată în documentele depuse la instanța de judecată din Washington, D.C.

„Înainte de Dr. Schultz (personajul interpretat de Christoph Waltz), a fost Samson, un alt bărbat cauzazian, care îl va ajuta pe domnul Freeman în eforturile sale de a îi salva pe cei dragi de scalvie”, se mai arată în documentele citate.

Reclamanții susțin că ei au prezentat proiectul agenților de la William Morris Agency, care l-ar fi sugerat pe Tarantino ca posibil regizor pentru acest proiect, scrie TheWrap.com.

Aceștia spun că Tarantino s-a folosit de premisa poveștii lor pentru a realiza acest film. Totodată, reclamanții mai spun că „au pus inima, oase și mușchi pentru a dezvolta această idee unică, care, eventual, ar fi tranformată în «Django Unchaines»”.

De asemenea, aceștia spun că Tarantino este un „hoț recunoscut”, citând dintr-o decarație a regizorului american, care spunea „Fur de la fiecare film pe care îl fac”.

Reclamanții cer daune financiare de „sute de milioane de dolari”, iar Tarantino, care susține că a făcut filmul „Django Unchained” ca un tribut adus peliculei „Django”, realizată de Sergio Corbucci, în 1966, nu a făcut comentarii, până în acest moment, în legătură cu acuzațiile aduse.

Acțiunea din „Django dezlănțuit” are loc cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigași, frații Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes și Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz și continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutați criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea și eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soția de care fusese despărțit cu mult timp în urmă.

Câștigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul „Pulp Fiction”, din 1994, și a două premii Oscar pentru scenariile filmelor „Pulp Fiction” și „Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost, pe rând, regizor, scenarist, producător și chiar actor în filmele sale. Deși este acuzat de critici că trivializează violența, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniștii crimei/ Reservoir Dogs”, „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, cele două lungmetraje din seria „Kill Bill”, „Mașina morții/ Death Proof”, „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds” și „Django dezlănțuit/ Django Unchained” au devenit filme de referință ale cinematografiei mondiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?