Regizor premiat cu Oscar, acuzat de PLAGIAT

Redactor:
Departamentul Life
Regizor premiat cu Oscar, acuzat de PLAGIAT
Cineastul american Quentin Tarantino a fost dat în judecată, fiind acuzat că a furat premisa peliculei "Django dezlănțuit/ Django Unchained", de la un scenariu al unui film numit "Freedom" și scris de Oscar Colvin, Jr. și Torrance J. Colvin.

Regizorul a fost dat în judecată, alătui de șefii de la The Weinstein Company și Columbia Pictures, informează contactmusic.com.

„Înainte de Django Freeman (personajul interpretat de Jamie Foxx), a fost un scenariu cu un sclav evadat, care se numea Jackson Freeman și își dorea să cumpere libertatea familiei sale de la un proprietar răuvoitor al unei plantații”, se arată în documentele depuse la instanța de judecată din Washington, D.C.

„Înainte de Dr. Schultz (personajul interpretat de Christoph Waltz), a fost Samson, un alt bărbat cauzazian, care îl va ajuta pe domnul Freeman în eforturile sale de a îi salva pe cei dragi de scalvie”, se mai arată în documentele citate.

Reclamanții susțin că ei au prezentat proiectul agenților de la William Morris Agency, care l-ar fi sugerat pe Tarantino ca posibil regizor pentru acest proiect, scrie TheWrap.com.

Aceștia spun că Tarantino s-a folosit de premisa poveștii lor pentru a realiza acest film. Totodată, reclamanții mai spun că „au pus inima, oase și mușchi pentru a dezvolta această idee unică, care, eventual, ar fi tranformată în «Django Unchaines»”.

De asemenea, aceștia spun că Tarantino este un „hoț recunoscut”, citând dintr-o decarație a regizorului american, care spunea „Fur de la fiecare film pe care îl fac”.

Reclamanții cer daune financiare de „sute de milioane de dolari”, iar Tarantino, care susține că a făcut filmul „Django Unchained” ca un tribut adus peliculei „Django”, realizată de Sergio Corbucci, în 1966, nu a făcut comentarii, până în acest moment, în legătură cu acuzațiile aduse.

Acțiunea din „Django dezlănțuit” are loc cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigași, frații Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes și Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz și continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutați criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea și eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soția de care fusese despărțit cu mult timp în urmă.

Câștigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul „Pulp Fiction”, din 1994, și a două premii Oscar pentru scenariile filmelor „Pulp Fiction” și „Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost, pe rând, regizor, scenarist, producător și chiar actor în filmele sale. Deși este acuzat de critici că trivializează violența, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniștii crimei/ Reservoir Dogs”, „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, cele două lungmetraje din seria „Kill Bill”, „Mașina morții/ Death Proof”, „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds” și „Django dezlănțuit/ Django Unchained” au devenit filme de referință ale cinematografiei mondiale.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide