Respirația pe gură în timpul somnului periculoasă pentru dantură

Respirația pe gură în timpul somnului periculoasă pentru dantură
Publicat: 08/03/2016, 18:37
Actualizat: 08/03/2016, 18:42

„Cercetarea noastră sprijină ideea că a respira pe gură poate fi un factor corelat bolilor dentare precum eroziunea smalțului sau cariile”, a declarat conducătoarea studiului, Joanne Choi.Studiul a analizat în special nivelurile pH-ului oral la zece voluntari care au dormit cu nările blocate de un clește pentru a fi obligați să respire pe gură în timpul somnului.

Concluziile cercetării publicate în Journal of Oral Rehabilitation a relevat că pacienții obligați să doarmă cu gura deschisă aveau un pH cu o medie de aciditate de 6,6 comparativ cu un ph neutru de 7 înregistrat la cei care respirau pe nas în timpul somnului.

De multe ori, însă nivelul pH a coborât la 3,6. Aceasta reprezintă o scădere drastică de sub 5,5, nivle de la care începe demineralizarea smalțului dinților.

PH-ul, ale cărui valori normale oscilează între 5,6 și 7,6, ajută la protejarea integrității mucoasei, distrugerii resturilor alimentare și bacteriilor, neutralizării acizilor și remineralizării lerziunilor dentare, deoarce are proprietăți antibacteriene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase