Revelion 2023: Noaptea marilor concerte, la TVR 2

Revelion 2023: Noaptea marilor concerte, la TVR 2
Publicat: 28/12/2022, 13:44
Actualizat: 28/12/2022, 14:18

Revelion TVR 2  – Noaptea marilor concerte! Vom face primii paşi în anul 2023 cu spectacole grandioase, susținute de artistul Paul Surugiu-Fuego și formația „Bere Gratis”, programe speciale, filme și momente unice alături de artiști fără egal.

Pe 31 decembrie, de la ora 19.05, începe „Revelion Gala Umorului”, cu o selecție a celor mai vesele amintiri din Revelioanele de altă dată. Scenete, scheciuri, cuplete comice şi secvenţe din inegalabila Arhivă de Aur a TVR, toate legate de petrecerea de Revelion, vor fi aduse de prezentatorii Corina Dănilă şi Dragoş Huluba. Pe lângă momentele antologice inedite, alături de nume celebre precum Amza Pellea, Dem Rădulescu, Draga Olteanu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Jean Constantin și Ștefan Bănica ne vom bucura și de adaptări noi alături de gazde şi de actorii invitaţi: Marius Rizea, Mirela Zeţa şi Silviu Debu, a anunțat postul de televiziune.

De la ora 21:00, petrecerea continuă cu „Drag de România noastră”, spectacolele fiind susținute de Paul Surugiu-Fuego şi nume importante ale muzicii româneşti.

Timp de peste patru ore și jumătate, telespectatorii TVR 2 sunt invitați la Revelion la Sala Palatului cu Fuego. Artistul va schimba opt costume tradiționale și va face spectacol alături de Orchestra Fraților Advahov, din Basarabia și mari interpreți precum Sava Negrean Brudașcu, din Ardeal, Irina Loghin, din Muntenia, Angela Buciu, din Maramureș, Mioara Velicu, din Moldova, Constantin Enceanu, din Oltenia, Angelica Stoican, din Mehedinți, Floarea Calotă, din Teleorman, Maria Iliuț, din Bucovina de Nord și Ansamblul ”Crenguță de iederă”, Adriana Stoican și Gabriel Nebunu, din Basarabia, dar și Ansamblul profesionist ”Baladele Deltei”, din Tulcea.

Nu vor lipsi piese celebre, din toate zonele țării, până la repertoriul de poveste al lui Gică Petrescu. Va fi un spectacol altfel, un program în care fiecare se va regăsi, indiferent de locul în care se află, cu cele mai calde sonorități ale românilor, puse în scenă de un artist iubit și apreciat.

Alături de Paul Surugiu-Fuego va fi transmis și tradiţionalul „La multi ani 2023!”, la ora 0:00.

Programul de sărbătoare continuă, de la ora 01:20, cu Gala Telerevelioanelor, momente antologice inedite, dar şi scenete în premieră.

De la ora 02.30, petrecerea revine la Sala Palatului, pentru un super spectacol. În an aniversar, la împlinirea a 20 de ani de activitate, trupa „Bere Gratis” susținea un concert în variantă simfonică. Despre „Bere Gratis – Simfonia 20” solistul Mihai Georgescu spune că a fost cel mai mare spectacol simfonic cu o trupă rock din România. Alături de Orchestra Metropolitana București și Corul Accoustic, Mihai „Miţă” Georgescu (voce) Robert Anghelescu (clape) Marian Damian (tobe) Radu Vastag (chitară bass) și Mihai Munteanu (chitară) au urcat pe scenă alături de 115 muzicieni, conduși de trei dirijori, Daniel Jinga, Andrei Tudor și Andrei Racu. Invitat de onoare – maestrul Gheorghe Zamfir.

Pe lângă cele mai cunoscute piese ale trupei „Bere Gratis”, prezentate într-o variantă reorchestrată, fanii se vor bucura și de multe balade. „A fost cel mai emoționant spectacol din cariera mea”, a spus Mihai „Miţă” Georgescu.

De la ora 04:00, programul continuă cu filmul „Banana Joe”, cu Bud Spencer şi Marina Langner în rolurile principale. Bud Spencer îl interpretează pe Banana Joe, un bărbat puternic, dar prietenos, care locuiește într-un mic sat din pădurea tropicală numit Amantido, alături de copiii săi și care livrează banane într-un port din America de Sud. Totul ar fi fost perfect, dar într-o zi, acoliții unui șef local de gangsteri, ajung în Amantido pentru a iniția construcția unei fabrici de procesare a bananelor. Așa că… Joe intră în acțiune.

Dimineaţa noului an va fi întâmpinată, de la ora 05:35, cu Revelion 2023 Moldova. Invitaţii speciali sunt valoroşii artişti Zinaida Bolboceanu, Mihai Ciobanu, Nicolae Gribincea şi „Plăieşii”, Surorile Osoianu, Orchestra Fraţilor Advahov şi formaţia Zdob şi Zdub.

În prima zi din noul an, televiziunea națională a pregătit filme de referință pentru toate gusturile. De la ora 12:45, comedia „Omul-Orchestră” (L’homme orchestre – Franţa, Italia, 1970), în regia lui Serge Korber, cu Louis de Funes, Noelle Adam și Olivier de Funes, fiul marelui artist din viața reală, ne spune povestea lui Evan Evans care deține și conduce cu o mână de fier o companie de balet feminin în Principatul Monaco.

Filmul serii, de la ora 20:00, este condimentat cu prezența, accentul și farmecul actorilor Russell Crowe și Marillon Cotillard. Despre producția „Un an bun” (A Good Year – SUA/UK, 2006) se știe că s-a născut în urma unei discuții dintre autorul Peter Mayle și regizorul Ridley Scott. De altfel, povestea personajului principal, Max Skinner, seamănă cu povestea scriitorului Peter Mayle, care a făcut pentru Provence o mare pasiune.

Programul primei zile a noului an se încheie cu umor din Arhiva de Aur a TVR. În a doua zi, de la ora 1:15, telespectatorii TVR 2 sunt invitați la primul sitcom românesc, „Tanța și Costel”, o serie de schițe satirico-umoristice scrise de Ion Băieșu și adaptate pentru televiziune de regizorul Titi Acs. Este o poveste despre doi cetățeni oarecare, ale căror destine se vor schimba cu totul după o întâlnire neprevăzută în … gară la Medgidia.

Foto: TVR 2


CITEȘTE ȘI:

Revelion 2023. Unde poți petrece în stradă în București, Cluj sau Sibiu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația