Revista Cațavencii iese din trustul Adevărul și este preluată de Mircea Dinescu și Doru Bușcu

Revista Cațavencii iese din trustul Adevărul și este preluată de Mircea Dinescu și Doru Bușcu
Săptămânalul Cațavencii, care a fost lansat în iunie 2011, de Adevărul Holding, s-a desprins de trustul deținut de omul de afaceri Dinu Patriciu și a fost preluat de societatea Patetic Media SRL, care îi are ca acționari pe Mircea Dinescu și Doru Bușcu.

Săptămânalul Cațavencii, care a fost lansat în iunie 2011, de Adevărul Holding, s-a desprins de trustul deținut de omul de afaceri Dinu Patriciu și a fost preluat de societatea Patetic Media SRL, care îi are ca acționari pe Mircea Dinescu și Doru Bușcu.

Mircea Dinescu a declarat pentru MEDIAFAX că revista Cațavencii a ieșit din trustul Adevărul „de curând”.

„Mi se pare corect și firesc ca oamenii care lucrează la Cațavencii să devină acționari. Este normal”, a spus Mircea Dinescu.

El a precizat că preluarea revistei Cațavencii de către societatea Patetic Media SRL s-a făcut pe cale „amiabilă”. „A fost o înțelegere amiabilă cu patronatul. Noi nu aveam legătură cu ziarul Adevărul, aveam o înțelegere cu domnul Patriciu”, a explicat Dinescu.

În noua formulă, Mircea Dinescu își va menține rolul de președinte al Cațavencii, iar Doru Bușcu va continua să fie redactor-șef al săptămânalului.

Întrebat cine va finanța activitatea revistei Cațavencii de acum înainte, Mircea Dinescu a spus că actuala echipă a reușit să scoată un profit de 3 milioane de euro cu Academia Cațavencu, în urmă cu trei ani (înainte ca marca Academia Cațavencu să fie preluată de familia Adamescu și echipa de la Academia Cațavencu să lanseze Cațavencii, n.r.).

„Revista Cațavencii va fi ultrarentabilă. Ne vom organiza, vom face și filme de televiziune și, din toamnă, vom lansa și un cotidian original”, a mai spus Mircea Dinescu. El a precizat că există inclusiv planul lansării unei televiziuni.

Contactat de MEDIAFAX, Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, a declarat: „Am rămas într-o relație de foarte bună colaborare cu Cațavencii”. El a refuzat să facă alte comentarii cu privire la ieșirea revistei Cațavencii din Adevărul Holding.

Societatea Patetic Media SRL a fost înregistrată pe 16 martie 2012 și are sediul în sectorul 1 din București, potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerțului.

Asociații Patetic Media SRL sunt: Doru Bușcu (50%) și Mircea Dinescu (50%). Administratorul societății este Marcela Petrache, care a fost numită în această postură pe 12 martie 2012, durata mandatului său nefiind specificată, potrivit informațiilor de la Oficiul Registrul Comerțului.

Săptămânalul Cațavencii a fost lansat pe 29 iunie 2011, de Adevărul Holding și fosta echipă editorială a publicației Academia Cațavencu, căreia i s-a alăturat poetul Mircea Dinescu, în funcția de „președinte al Cațavencilor”.

Decizia echipei de la Academia Cațavencu de a lansa o nouă revistă a venit după ce familia Adamescu a preluat marca „Academia Cațavencu”.

Astfel, Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, și-a adjudecat marca „Academia Cațavencu” pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitația publică cu strigare organizată pe 14 iunie 2011 de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL, al societății Cațavencu SA, aflată în faliment. Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi fost susținut, de fapt, de Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat. Pădurean a devenit proprietarul mărcii după ce a livrat, pe 20 iunie, suma licitată, iar în 21 iunie a fost încheiat procesul verbal de preluare a mărcii. Pe 25 iunie 2011, Claudiu Pădurean a declarat pentru MEDIAFAX că nu mai are nicio legătură cu proiectul „Academia Cațavencu”.

Pe de altă parte, Medien Holding – controlat de familia Adamescu – a anunțat ulterior, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a achiziționat titlul Academia Cațavencu, precizând că va asigura „suportul financiar și logistic necesar sporirii calității revistei, asigurându-i totala independență editorială” și că următorul număr al publicației va apărea în 29 iunie 2011, aceeași dată la care a apărut și primul număr al revistei Cațavencii.

Despre desprinderea revistei Cațavencii de trustul Adevărul a scris și paginademedia.ro.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Gabriela Prisăcariu, cum arată complet naturală! Imaginea surprinsă chiar de iubitul ei / FOTO
Inchide