Rezultate EUROVISION 2013. Prima reacție a lui Cezar Ouatu când a văzut pe ce loc s-a clasat

Rezultate EUROVISION 2013. Prima reacție a lui Cezar Ouatu când a văzut pe ce loc s-a clasat
Publicat: 19/05/2013, 12:42
Actualizat: 29/07/2014, 19:28

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, care s-a clasat pe locul al 13-lea în finala care a avut loc sâmbătă la Malmö, a declarat că, profesional și personal, se simte împlinit, deși și-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru el și pentru România.

„Eu, profesional și personal, mă simt împlinit. Mi-aș fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine și pentru România, dar știu că ceea ce a ținut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieșit foarte bine, am muncit cu toții enorm și le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și au votat România. România rămâne, însă, o țară negată oarecum de Europa, așa că, în această seară, cele două mari familii – Scandinavia și ‘Mama Rusie’ – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ține de mine…”, a declarat Cezar, pentru MEDIAFAX.

CLASAMENT EUROVISION 2013

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena (Suedia), în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câștigat competiția.

Astfel, ediția din 2014 a concursului Eurovision se va desfășura în Danemarca, după ce Emmelie de Forest a câștigat competiția din acest an cu piesa „Only Teardrops”, care a obținut un total de 281 de puncte.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Azerbaidjan, cu 234 de puncte, și Ucraina, cu 214 puncte.

Reprezentantul României, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur), a obținut un total de 65 de puncte. Cezar nu a primit de la nicio țară punctajul maxim de 12 puncte, în timp ce câte 10 puncte au fost acordate reprezentantului României de către Republica Moldova și Grecia.

La rândul său, România a acordat 12 puncte reprezentantei Republicii Moldova, 10 puncte pentru Azerbaidjan și 8 puncte pentru Norvegia.

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la ediția din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesă în limba română – „O mie” – , s-a clasat pe locul al 11-lea, obținând 71 de puncte.

Ordinea completă a intrării în concurs a celor 26 de țări participante în finala Eurovision 2013 a fost următoarea: Franța, Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, România, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia și Irlanda.

Ca și la edițiile precedente, cele mai multe dintre țări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporție de 50% votul telespectatorilor și 50% votul unui juriu de specialitate.

Ediția de anul acesta a concursului Eurovision s-a desfășurat la Malmö, în Suedia, după ce reprezentanta acestei țări, Loreen, a câștigat, anul trecut, celebra competiție muzicală, cu piesa „Euphoria”.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit „Cezar The Voice”) s-a născut în România, într-o familie de muzicieni, și a început să studieze pianul la vârsta de 6 ani. S-a remarcat pentru talentul său muzical și a absolvit Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. La 20 ani și-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic și special. A absolvit cu notă maximă secția canto clasic la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, una dintre cele mai importante școli de muzică din lume, potrivit site-ului http://eurovision.tvr.ro.

A câștigat peste 10 premii internaționale la cele mai importante concursuri internaționale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaționale, cu spectacole în cele mai importante săli și teatre din lume.

Cezar a decis în decembrie 2012 să abordeze genul pop opera, îmbinând genul opera cu cel pop opera pe aceeași scenă, într-un concept inovativ și original pe plan mondial.

În acest an, pe lângă participarea la Eurovision, Cezar are în plan două colaborări internaționale de anvergură, cu tenorul italian Andrea Bocelli și cu soprana română Angela Gheorghiu. Tot în 2013, Cezar va lansa un single scris special pentru el de legendarul muzician Vangelis.

În România, semifinalele și finala Eurovision 2013 au fost transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...