Robert, creatorul paginii de Facebook „Dumnezeu”, și bloggerița Freija Vanir sunt invitații emisiunii „Schimbă vorba”

Redactor:
Adriana Stanca
Robert, creatorul paginii de Facebook „Dumnezeu", și bloggerița Freija Vanir au fost invitații lui Lucian Mîndruță la emisiunea „Schimbă vorba" se miercuri, 29 ianuarie.

Robert, creatorul paginii de Facebook „Dumnezeu”, și bloggerița Freija Vanir au fost invitații lui Lucian Mîndruță la emisiunea „Schimbă vorba” de miercuri, 29 ianuarie.

Cei doi au discutat despre cenzurarea paginilor de pe celebra rețea de socializare, printre care cele cu tilul „Dumnezeu”, „Sfântul Duh” și „Atei și Agnostici Români”.

Robert povestește că pagina „Dumnezeu”, blocată pe 23 ianuarie, a fost înființată pentru a promova o idee, aceea că statul și biserica sunt separate.

Acesta precizează însă că a făcut apel și așteaptă rezolvarea problemei: „Tu poți să ții pentru tine ceea ce consideri sfânt, însă nu trebuie să-mi impui mie să consider sfântă chestia respectivă”, spune el.

De asemenea, Freija Vanir spune că „nu poți să mergi prea departe atacând o idei; ideile nu au drepturi, ideile nu sunt persoane, ideile nu au sentimente, ele pot fi făcute ferfeni; problema intervine doar atunci când ataci o persoană, direct”.

Cu toate acestea, ea admite că la un moment dat a trecut printr-o „perioadă de criză religioasă”: „Mergeam la biserică și-mi făceam rugăciunea de cinci ori pe zi”.

Ce a făcut-o să se schimbe, aflați în emisiunea „Schimbă vorba”.

Inchide