Robert De Niro vorbește despre tatăl său gay, într-un documentar HBO

Robert De Niro vorbește despre tatăl său gay, într-un documentar HBO
Publicat: 28/05/2014, 13:40
Actualizat: 25/03/2019, 20:40

Actorul este renumit pentru discreția pe care o păstrează asupra vieții sale private, însă acest documentar, intitulat „Remembering the Artist: Robert De Niro Sr.”, reprezintă o ocazie rară pentru el de a prezenta publicului larg o serie de amintiri despre tatăl său.

Starul de cinema, în vârstă de 70 de ani, este naratorul acestui proiect TV care descrie viața tatălui său, un homosexual declarat.

Robert De Niro Sr., care a murit în 1993 din cauza unui cancer de prostată, a fost un pictor expresionist abstract, ale cărui opere au marcat scena artistică postbelică din Statele Unite.

A avut succes în anii ’40 și ’50, dar odată cu trecerea timpului, stilul său artistic a devenit demodat, iar după apariția curentului pop-art din anii ’60, De Niro Sr. a început să întâmpine dificultăți financiare.

„Am simțit că trebuia să fac acest lucru. M-am simțit obligat. Era responsabilitatea mea de a face un documentar despre el”, a declarat celebrul actor într-un interviu acordat revistei Out. Documentarul a fost editat de Thelma Schoonmaker, o veche colaboratoare a renumitului regizor Martin Scorsese.

Deși Robert De Niro dorește să aducă un omagiu tatălui său prin intermediul acestui proiect TV, cei doi au locuit destul de puțin timp împreună, întrucât părinții actorului au divorțat atunci când acesta avea vârsta de trei ani.

„Nu eram genul de tată și fiu care jucau baseball împreună, după cum puteți să bănuiți. Însă a existat o legătură puternică între noi”, spune actorul.

Starul filmului „Taurul furios” este și protogonist în acest documentar și devine foarte emoționat atunci când lecturează jurnalele tatălui său, care dezvăluie faptul că părinții lui s-au despărțit atunci când De Niro Sr. a înțeles că era homosexual.

„Făcea parte din acea generație și locuia într-un oraș mic”, a declarat actorul, vorbind despre trecutul tatălui său. „Eu nu prea eram la curent cu aceste lucruri. Mama mea nu prea voia să vorbească despre anumite lucruri în general și, de la o anumită vârstă, oricum nu mai ești interesat de ele”, a adăugat actorul.

De Niro spune că regretă însă faptul că nu a vorbit mai des cu tatăl său.

„Îmi doresc să fi vorbit mai mult cu el”, spune starul de cinema, referindu-se la faptul că tatăl său era homosexual. „Pentru copiii mei. Pentru că vreau ca ei să se oprească o secundă și să înțeleagă că, uneori, trebuie să faci lucrurile chiar atunci, nu să le lași pentru mai târziu, pentru că acel «mai târziu» ar putea să însemne peste 20 de ani și atunci ar putea să fie prea târziu”, a declarat Robert De Niro.

Documentarul „Remembering the Artist: Robert De Niro Sr.” va avea premiera pe postul HBO pe 9 iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase