ROMÂNIA, TE IUBESC!. Românii acceptați în MENSA vin la duminică, la Pro TV

Redactor:
Diana Marcu
În ediția din 17 iunie a emisiunii „România, te iubesc!", aduce în fața telespectatorilor geniile României, adică puținii oameni acceptați în MENSA, organizația internațională în care intră doar 2% din populația lumii

În ediția din 17 iunie a emisiunii „România, te iubesc!”, aduce în fața telespectatorilor geniile României, adică puținii oameni acceptați în MENSA, organizația internațională în care intră doar 2% din populația lumii. „Sunt oameni inteligenți cei care fac cele mai inteligente alegeri”, crede Paula Herlo, corespondentul Știrilor ProTv care, Aceștia sunt aleși după coeficientul de inteligență uluitor: mai mare de 130. Tot atunci, laureata premiului Emmy atrage atenția și asupra copiilor supradotați din România care trăiesc într-o lume ce nu îi încurajează să se dezvolte.

În aceeași ediție a emisiunii, corespondentul Știrilor ProTv Alex Dima prezintă o anchetă dureroasă, în care vorbește despre situația impresionantă a cailor de la Letea. „Autoritățile nu fac nimic, ba chiar sunt părtașe la vânzarea și uciderea lor”, declară Alex. „Oamenii locului spun că sunt ai lor și vor să îi vândă la abator, asta în condițiile în care caii sunt născuți în sălbăticie, deci sunt liberi și trăiesc în pădurea Letea, monument UNESCO”, a mai precizat corespondentul Știrilor ProTv.

Situația dramatică a cailor de la Letea a captat atenția publicului anul trecut, când mai mulți voluntari au blocat un tir în drumul spre abator. Caii erau chinuiți, bătuți și transportați în condiții improprii. „Atunci, autoritățile din Tulcea au semnat un plan de măsuri pentru a rezolva situația cailor. Ne-am întors acum. Nu s-a luat nicio măsură”, a dezvăluit Alex Dima. Oamenii locului nu sunt singura amenințare pentru aceste animale însă. Mulți cai suferă de anemie infecțioasă, o boală foarte gravă. „În mod normal, ar trebui depistați caii bolnavi și eliminați. Nu se întâmplă însă acest lucru, iar pericolul rămâne pentru toată Delta Dunării”, a spus corespondentul Știrilor ProTv.

Inchide