Ryan O’Neal, acuzat că a furat un tablou de Andy Warhol, în valoare de 12 milioane de dolari

Ryan O'Neal, acuzat că a furat un tablou de Andy Warhol, în valoare de 12 milioane de dolari
Publicat: 27/11/2013, 18:37
Actualizat: 29/03/2019, 18:29

Actorul american Ryan O’Neal este acuzat că a sustras un portret, în valoare de 12 milioane de dolari, realizat de Andy Warhol regretatei sale iubite Farrah Fawcett, după ce actrița a murit, informează dailymail.co.uk.

Actorul a luat un portret realizat de Andy Warhol fostei sale partenere de viață, actrița Farrah Fawcett, din locuința acesteia, la scurt timp după ce ea a murit, deși știa că acea operă nu îi aparține, a anunțat presa americană în aceasta săptămână. Actrița americană a lăsat instrucțiuni foarte clare în testamentul ei, potrivit cărora tabloul trebuie să fie donat Universității Texas – unde își făcuse studiile -, alături de o altă operă de artă.

În deschiderea așteptatului proces, care se desfășoară la Curtea Superioară din Los Angeles, un avocat al actorului a spus că Ryan O’Neal era proprietarul de drept al picturii, care este estimat la 12 milioane de dolari.

Avocații Universității din Texas, Austin, au declarat că Fawcett a afirmat în repetate rânduri că este proprietara de drept a acestui tablou, dorința ei fiind ca toate operele sale de artă să fie donate instituției texane.

Avocatul universității, David Beck, a spus că O’Neal a sustras portretul la puțin timp după ce actrița a murit, din cauza unui cancer, pe 25 iunie 2009. „El (Ryan O’Neal, n.r.) nu a spus nimănui ce avea de gând să facă și nu a spus nimănui ce a făcut”, a spus avocatul despre sustragerea tabloului.

Pe de altă parte, avocatul actorului Ryan O’Neal, Martin Singer, a spus că universitatea se bazează pe martori care au prezentat sentimente de dușmănie față de actorul nominalizat la Oscar, iar probele vor arăta că opera de artă disputată este un cadou primit de acesta din partea lui Warhol.

El a continuat spunând că universitatea încearcă „fure” singurul portret pe care actorul în vârstă de 72 de ani îl are cu „iubirea vieții lui, Farrah Fawcett”.

În timp ce universitatea susține că portretul valorează 12 milioane de dolari, avocatul lui O’Neal a estimat că valoarea tabloului este sub 1 milion de dolari.

Farrah Fawcett, vedeta serialului de televiziune „Îngerii lui Charlie” difuzat în anii ’70, a decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 62 de ani, din cauza unui cancer, în aceeași zi în care a murit și „regele pop” Michael Jackson.

Warhol a creat cele două portrete serigrafice ale actriței în 1980, ambele putând fi văzute atârnând de pereții casei ei în documentarul realizat în 2009 de NBC privind lupta sa împotriva cancerului, „Farrah Story”.

O’Neal a spus că intenționează să-i ofere opera de artă fiului său, Redmond. Redmond O’Neal este singurul copil al actorului cu vedeta de televiziune Farrah Fawcett.

De asemenea, în luna iunie a acestui an, Ryan O’Neal a susținut că „toate dorințele exprimate de Farrah în testamentul ei au fost îndeplinite”. Anterior, actorul declarase că se simte mai apropiat de spiritul fostei sale partenere de viață atunci când se află printre obiecte care i-au aparținut acesteia.

Fawcett a fost nominalizată la premiile Emmy pentru rolul unei victime a violenței domestice din filmul „The Burning Bed/ Flăcările urii” (1984) și pentru interpretările sale din drama „Small Sacrifices/ Sacrificii mărunte” (1989) și serialul „The Guardian/ Îngerul păzitor” (2001).

Ryan O’Neal a jucat în filme celebre precum „Love Story” și „Paper Moon”. Actorul american a fost nominalizat la Oscar în 1971, pentru rolul din „Love Story”, și a jucat într-un alt lungmetraj de renume – „Barry Lyndon”, de Stanley Kubrick.

Farrah Fawcett și Ryan O’Neal au format un cuplu, fără a fi căsătoriți, între anii 1979-1997 și 2001-2009.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani