• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Satu Mare: Program de terapie prin horticultură adresat persoanelor fără adăpost

42 de persoane fără adăpost din Satu Mare vor beneficia de proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă", lansat de Asociația Stea.

Asociația Stea din Satu Mare a lansat recent proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă”, al cărui element central este un program de terapie prin horticultură adresat persoanelor fără adăpost.

Astfel, cei 42 de beneficiari vor învăța să cultive legume, plante aromatice și flori, respectând principiile agroecologiei. De asemenea, aceștia se vor bucura și de o serie de programe de dezvoltare a abilităților, de consiliere, instruire și formare profesională, relatează Gazeta de Nord-Vest.

Potrivi sursei citate, proiectul va avea și o componentă ce vizează dezvoltarea organizațională, în cadrul căreia Asociația Stea va pregăti înființarea unei întreprinderi de economie socială, având la bază producerea de legume în regim ecologic. Se dorește astfel înființarea unor noi locuri de muncă în comunitate, precum și oferirea oportunităților de angajare persoanelor fără adăpost pregătite să lucreze.

„Avem convingerea că acest proiect va crește capacitatea persoanelor fără adăpost de a ieși din spirala străzii, ajungând să joace un rol activ în societate pe măsură ce vor trece prin etape importante spre integrarea socio-profesională”, a afirmat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului și director al Asociației Stea. „Pentru aceasta, avem mare nevoie de susținerea întregii comunități sătmărene astfel încât să putem asigura condițiile necesare ca aceste persoane să poată într-adevăr să reușească să muncească”, a adăugat aceasta.

Proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă” va fi implementat de Asociația Stea, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Finanțarea vine prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 69.125,54 euro, din care 62.091,92 euro finanțare nerambursabilă și 7.033,62 euro contribuția Asociației Stea și a partenerilor săi.

Inchide