Scandal în Biserica Catolică. Un bărbat susține că a fost violat de o călugăriță, pe vremea când avea 12 ani. Femeia ar fi rămas gravidă cu el și omul nu a știut niciodată nimic despre copil

Scandal în Biserica Catolică. Un bărbat susține că a fost violat de o călugăriță, pe vremea când avea 12 ani. Femeia ar fi rămas gravidă cu el și omul nu a știut niciodată nimic despre copil
Publicat: 03/04/2018, 14:08

Un bărbat susține că a fost violat de o călugăriță catolică pe când avea doar 12 ani. Mai mult, femeia ar fi rămas însărcinată cu acesta, într-unul din cele mai șocante cazuri de abuz sexual semnalate în sânul Bisericii Catolice, scrie mirror.co.uk.

Edward Hayes a povestit că a fost abuzat timp de trei ani, la amplasamentul John Reynolds Home din Lytham St Annes, Lancashire, în anii 1950.

Căminul era condus de Misionarii Franciscani ai Sf. Iosif – o congregație catolică de călugărițe – care și-a cerut scuze între timp pentru abuzul suferit de Hayes.

Edward, care are acum 76 de ani, a renunțat la anonimitate pentru a discuta deschis despre abuzurile sexuale îngrozitoare la care a fost supus, în speranța că și alții vor ieși în față, să spună adevărul.

Omul crede că experiența prin care a trecut reprezintă „vârful aisbergului” și demonstrează abuzurile la care au fost supuși numeroși tineri, de către călugărițe.

Edward a susținut că una dintre măicuțe l-a violat pe când avea 12 ani și ulterior tânărul a fost trimis înapoi în țara sa natală, Irlanda, după ce femeia a rămas gravidă. Nu a descoperit niciodată ce s-a întâmplat cu pruncul său și, între timp, călugărița care a abuzat de el a decedat.

Bărbatul a vorbit în premieră despre experiența lui îngrozitoare pentru Daily Express, precizând că „a trecut prin iad” și a încercat toată viața să ascundă această parte din trecutul său.

În prezent, Edward este bunic și locuiește în Carlisle, susținând că a fost victima unei călugărițe irlandeze, pe numele ei Sora Mary Conleth – nume real Bessie Veronica Lawler.

Femeia a ajuns la căminul din Lancashire în 1953, pentru a lucra la spălătorie, înainte să-l „seducă” pe Edward. „De abia începusem să lucrez acolo – aveam 12 ani. Mi-a dat pantalonii jos, s-a urcat pe mine. Nu mi-a plăcut și mi-a zis că am fost băiat rău și trebuie să mă pedepsească”, a povestit bărbatul.

Edward a mai spus că nu a lăsat-o pe Sora Conleth să-l sărute, deoarece – la acea vârstă de copil – credea că bebelușii se concep „după ce bărbații sărută femeile”.

Ajuns la maturitate, Edward a încercat să treacă peste experiența nedorită din copilărie, dar a căzut pradă viciului alcoolului. Problemele au dus la divorț, deoarece acesta nu putea să construiască „o relație normală”.

În 2012, bărbatul a încercat să dea în judecată Biserica Catolică, dar a fost dezamăgit de firma de avocatură pe care o angajase. Patru ani mai târziu, Edward a primit o compensație de 20.000 lire sterline, chiar dacă susține că banii de abia au acoperit costurile judecătorești.

„Nu cred că voi câștiga vreodată cu adevărat, dar pot încerca”, a mai spus omul. Un purtător de cuvânt al congregației a declarat: „Sunt foarte trist pentru abuzul la care a fost supus domnul Hayes, în timp ce se afla în grija acestor călugărițe. Congregația a oferit scuze sincere, pentru trauma suferită și ce a urmat după aceasta. Nu există loc pentru asemenea abuzuri în Biserica Catolică și încercăm să prevenim repetarea unui asemenea incident”.

foto: captură mirror.co.uk

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică