SCENĂ NUD cu starul hollywoodian Marilyn Monroe, descoperită după 56 de ani de la moartea actriței

Redactor:
Ana Obretin
SCENĂ NUD cu starul hollywoodian Marilyn Monroe, descoperită după 56 de ani de la moartea actriței
O scenă nud cu actrița Marilyn Monroe a fost descoperită la 56 de ani de la moartea actriței. Vezi imaginile regăsite după 56 de ani și compară-le cu o altă vestită scenă NUD a lui Marilyn

Scriitorul Charles Casillo se documenta pentru noua sa carte, „Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon” – care a fost lansată marți -, când a descoperit că producătorul filmului, Frank Taylor, a păstrat înregistrarea video, deși se știa că majoritatea scenelor nefolosite au fost distruse.

Fiul lui Taylor, Curtice, i-a povestit lui Casillo că înregistrarea este păstrată într-un sertar închis, din 1999, când a murit tatăl său.

În această scenă, care durează 45 de secunde, cu Monroe și Clark Gable, actrița renunță la un cearșaf care îi acoperea corpul gol. Se pare că a fost ideea ei să filmeze scena respectivă. În cele din urmă, regizorul filmului, John Huston, a tăiat scena la montaj.

Scriitorul Arthur Miller, soțul lui Monroe la acea vreme, a scris scenariul filmului.

Dacă nu ar fi fost tăiată la montaj, aceasta ar fi fost una dintre primele scene nud ale unei actrițe americane într-un lungmetraj hollywoodian.

Clark Gable a murit la zece zile după ce s-au încheiat filmările.

Monroe a murit în 1962, în timp ce scurtmetrajul „Something”s Got to Give” (1962), de George Cukor, era în etapa de producție. O scenă pe care a filmat-o pentru această producție a fost considerată prima apariție nud a lui Monroe într-un film.

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deși fără niciun fel de experiență în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în palmares, apariții în reviste -, dar și muză pentru numeroși artiști. Actrița americană este deținătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din „Unora le place jazz-ul” și a unei nominalizări la același trofeu pentru evoluția ei din filmul „Bus Stop”. A primit și două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele „Șapte ani de căsnicie” și „Prințul și dansatoarea”.

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri și medicamente.

Foto: Hepta

Inchide