Scrisoarea emoționantă pe care tatăl unei fetițe i-a scris-o despre viitorul ei soț

Scrisoarea emoționantă pe care tatăl unei fetițe i-a scris-o despre viitorul ei soț
Publicat: 23/11/2013, 19:10
Actualizat: 30/07/2014, 15:39

Kelly Fanigan, un terapeut american, i-a scris fiicei sale o scrisoare despre viitorul ei soț. Textul a impresionat o lume întreagă, acesta devenind viral, la scurt timp de la redactarea lui.

Dr. Fanigan a simțit nevoia de a-i scrie fiicei sale o scrisoare despre viitorul ei soț, chiar dacă aceasta este departe de vârsta măritișului, pentru că zilnic întâlnește, prin natura meseriei sale, femei care au nevoie de un bărbat bun în viața lor.

„Draga mea,

De curând, mama ta și cu mine căutam un răspuns pe Google. Nu am apucat bine să introducem termenii căutării că Google ne-a prezentat o listă cu cele mai populare căutări din lume. Cocoțată în vârful listei era căutarea „cum să-l faci să rămână interesat de tine”, își începe bărbatul scrisoarea.

Prin rândurile scrise, terapeutul îi vorbește fiicei sale despre cum ar trebui să arate bărbatul perfect pentru ea și că nu trebuie să îl aleagă în funcție de statul social, de religie, de culoarea pielii sau chiar de înclinațiile politice. Important este ca bărbatul respectiv să o facă să se simtă iubită și protejată pentru ceea ce este ea, fără a fi nevoită să apeleze la tot felul de trucuri pentru a-i menține interesul.

Mai jos regăsiți scrisoarea integrală.

„Draga mea,

De curând, mama ta și cu mine căutam un răspuns pe Google. Nu am apucat bine să introducem termenii căutării că Google ne-a prezentat o listă cu cele mai populare căutări din lume. Cocoțată în vârful listei era căutarea ‚cum să-l faci să rămână interesat de tine”.

Am fost uimit. Am căutat zeci de alte articole despre cum să fii sexy, când să-i aduci o bere sau un sandwich, cum să-l faci să se simtă inteligent și superior, și m-am enervat la culme. Micuța mea, nu este, n-a fost și nu va fi niciodată treaba ta să-l faci să rămână interesat de tine.

Singura responsabilitate a ta este să realizezi, adânc în sufletul tău, în acel loc de neclintit care nu poate fi zdruncinat de respingeri, pierderi sau ego, că ești o persoană interesantă (dacă vei reuși să-ți amintești că toți ceilalți oameni sunt de asemenea interesanți, marea bătălie a vieții tale va fi aproape câștigată. Îți voi vorbi totuși despre asta într-o altă scrisoare).

Dacă vei reține asta, vei fi atrăgătoare în cel mai important mod: vei atrage un băiat care își va investi tot interesul în tine.

Micuța mea, vreau să-ți vorbesc despre băiatul pe care nu trebuie să-l păstrezi interesat de tine, pentru că știe că ești o persoană interesantă:

Nu-mi pasă că își așează coatele pe masă atâta timp cât își ațintește privirea pe felul în care nasul tău se încrețește atunci când zâmbești și apoi nu se mai poate opri din uitat.

Nu-mi pasă dacă nu știe să joace golf cu mine, atâta timp cât se poate juca cu copiii voștri și se va minuna de cât de mult îți seamănă. Nu-mi pasă dacă nu este interesat de bani, atâta timp cât te iubește. Nu-mi pasă dacă este puternic, atâta timp cât îți oferă spațiul necesar pentru a-ți afirma forța care se găsește în inima ta.

Nu-mi pasă cum votează, atâta timp cât se trezește în fiecare dimineață și te alege pe tine pentru a te onora și prețui în inima sa. Nu-mi pasă care este culoarea pielii lui, atâta timp cât pictează pânza vieții voastre cu răbdare, sacrificiu și tandrețe. Nu-mi pasă dacă are o religie sau alta sau dacă este ateu, atâta timp cât realizează că fiecare moment al vieții petrecut cu tine este sacru.

Dacă vei întâlni un astfel de bărbat și nu veți avea nimic altceva în comun, vă va uni un singur lucru: persoana ta. Pentru că, la urma urmelor, singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a-l face să rămână interesat de tine este să fii tu însăți.

Bărbatul care nu-și va pierde niciodată interesul pentru tine,

Tata”.