Scrisoarea lui Cabral pentru golanul de fiul său: „Vei fi cel mai negru din clasă, mai negru chiar decât colegul Portofel și-al lui frate Bairam”

Scrisoarea lui Cabral pentru golanul de fiul său: Vei fi cel mai negru din clasă, mai negru chiar decât colegul Portofel și-al lui frate Bairam
Publicat: 28/04/2014, 18:03
Actualizat: 30/07/2014, 11:30

Explicația vine de la primele rânduri: ”Otrăvita mea soție, Andreea, ca parte a aceleiași campanii de informare inițiată de Coaliția de prevenire a cancerului de col uterin, i-a scris o scrisoare fiicei noastre. Fiică ce teoretic va să vie (…) Nefasta mea (n.r. sic) nu se gândește la o chestie totuși: că dacă mă face de toată ocara în fața fetei, o pot face și eu de tot râsul în fața băiatului (teoretic și el)”.

În ”scrisoarea” către fiul său, Cabral îi spune că va fi ”cel mai negru din clasă, mai negru chiar decât colegul Portofel și-al lui frate Bairam”, dar că ”așa e când bunică-ta e de la Buzău și bunicul tău de la Brazzaville. Tot cu B”.

”Dacă o să observi că în timp ce colegii tăi aleargă după mingea de fotbal, tu alergi după fetele care joacă volei… de la mine ai asta. Decât 22 de băieți care transpiră și înjură birjărește, mai bine 10 fete care joacă volei în bluze albe, transparente. O să vezi, cu fetele o să ai o chestie aparte… Nu vei fi cel mai frumos din gașcă, nu vei fi neapărat cel mai deștept, sigur nu vei fi cel mai bogat… Dar de fiecare dată cel puțin una dintre fete o să-ți zâmbească larg și-o să te invite la lecții de yoga în privat. De ce? Pentru că vei fi moștenit de la mine abilitatea asta de a te băga sub pielea ei, de a o face să râdă, de a scoate ce-i mai bun din ea… Păi dacă am scos eu otrava din maică-ta, tu o să fii în stare să scoți și bere din piatră seacă”, a mai scris Cabral cu umor.

Citește aici scrisoarea integrală.

Scrisoarea adresată de Cabral fiului său, deocamdată imaginar, reprezintă modalitatea prin care prezentatorul tv atenționează asupra unei maladii – cancerul de col uterin – care omoară doar în România 6 femei pe zi. Mai mult, Cabral scrie că băieții sunt purtători ai virusului HPV, celale cărui tulpini provoacă peste 70% din cazurile de cancer de col uterin.

„Acestea fiind spuse… încerc s-o conving în seara asta pe maică-ta să te concepem, ca să poți citi mai repede scrisoarea asta… (și dacă n-o să vrea o să poți calcula repede dacă iar a avut vreo migrenă, că de când am fost iresponsabil și-am cerut-o de nefastă nu pierde nicio ocazie să mă vadă milogindu-mă în genunchi, cu lacrimi în ochi!)”, își încheie bloggerul scrisoarea postată pe social media.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase