Se plimbau pe plajă și au descoperit un MESAJ într-o STICLĂ. Povestea biletului vechi de 56 de ani

Se plimbau pe plajă și au descoperit un MESAJ într-o STICLĂ. Povestea biletului vechi de 56 de ani
Publicat: 14/02/2019, 14:04

Candy Duke și soțul ei, Jim, se plimbau pe plajaPadre Island din Texas, când au găsit sticla cu un mesaj vechi de 56 de ani.

Deși se distingea textul „Sparge sticla”, cuplul a preferat să extragă cu grijăbiletul decolorat. Așa au desoperit că în anul 1960 au fost eliberate în ocean 7.863 de sticle, ca parte a unui științific. PotrivitAdministrației Americane a Oceanelor și Atmosferei (NOAA), în fiecare sticlă s-a aflat un bilet cu instrucțiuni. Cei care găseau sticla aveau misiunea de a trimite prin poștă informații despre locul exact în care au găsit obiectul, în schimbul unei recompense de 50 de cenți.

Scopul acestui studiu era adunarea datelor despre rolul pe care curenții oecanului îl jucauîn mișcarea creveților tineri din zonele de reproducere din larg către zona țărmului.

„Când am luat sticla, credeam că am câștigat un premiu, ca o croazieră, de exemplu. Nu am vrut să spargem sticla, de aceea ne-am chinuit puțin să ajungem la bilet”, a declarat Candy.

Familia Duke a afirmat căsticla va avea un loc de cinste în colecția lor de comori găsite în timpul plimbărilor de plajă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase