• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Se simțea rău și credea că e o scurgere de gaze, dar adevărul a fost unul crunt: Mă simțeam jumătate rece, jumătate fierbinte. Medicii nu m-au crezut, mi-au zis că sunt prea tânără pentru…

Se simțea rău și credea că e o scurgere de gaze, dar adevărul a fost unul crunt: Mă simțeam jumătate rece, jumătate fierbinte. Medicii nu m-au crezut, mi-au zis că sunt prea tânără pentru…

Charlotte Wood, din West Sussex, Marea Britanie, a început să simtă un miros de gaze în casă și a alertat autoritățile crezând că e o scurgere, însă s-a dovedit că senzația neobișnuită era un simptom premergător unui accident vascular cerebral.

„Aveam senzația că sunt beată și că tocmai am ieșit afară, la aer curat. Mi-am pierdut echilibrul și credeam că e o scurgere de monoxid de carbon”, a povestit Charlotte pentru thesun.co.uk.

Presupusa scurgere de gaze

Charlotte și-a alertat soțul care l-a luat pe fiul lor în brațe și au ieșit toți în curte.

„Am sunat la pompieri să vină să verifice casa, dar nu au găsit nicio scurgere. La acel moment fața începuse să-mi paralizeze și mi-am dat seama că am un accident vascular cerebral. Nu-mi puteam simți partea stângă a feței. Puteam să vorbesc, dar mă împiedicam întruna. Un vecin mi-a dat un pahar de apă, dar am simțit-o foarte fierbinte pe partea stângă a gurii și foarte rece pe partea dreaptă. Eram confuză pentru că nu știam dacă îmi dăduse apă fierbinte sau rece”, și-a continuat aceasta povestirea.

Primele simptome

Ulterior, aceasta a verificat dacă mușchii feței i s-au relaxat atât de tare încât să aibă aspectul de „față lăsată”, însă îi părea normală.

Când paramedicii au ajuns la fața locului au testat-o și au descoperit ceva urme de monoxid de carbon, însă concentrația era atât de slabă încât nu i-ar fi putut cauza asemenea simptome.

Deși tânără le-a mărturisit că se simte ca și când ar avea un accident vascular cerebral, medicii i-au spus că e prea tânără pentru asta.

Totuși, simptomele s-au agravat, tânăra având stări de vomă iar la un moment dat vederea i s-a întunecat.

Abia la spital i s-a pus diagnosticul corect în urma testărilor: atac vascular cerebral.

Tânăra mămica a fost transferată la o clinică specializată unde a fost nevoită să învețe să meargă din nou.

Sursă FOTO: captură thesun.co.uk

Inchide