„#Selfie”, de Cristina Iacob, o radiografie a generației actuale, a avut 27 de variante de scenariu

#Selfie, de Cristina Iacob, o radiografie a generației actuale, a avut 27 de variante de scenariu
Publicat: 27/05/2014, 12:31
Actualizat: 29/07/2014, 17:20

„Am scris opt scenarii cu Alex Molico, șapte cu Geo Caraman și 12 drafturi cu Maria Spirache”, a povestit regizorul Cristina Iacob.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Alexandru Molico este cunoscut pentru scenariul filmului „Ceva bun de la viață”, regizat de Dan Pița. Geo Caraman a început colaborarea cu MediaPro în 2006 și a făcut un master în scenaristică la New York Film Academy.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Maria Spirache a făcut un an de studii la Politehnică, după care s-a răzgândit și a fost admisă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” (UNATC). A terminat secția de scenaristică în 2012 și scrie despre generația pe care o reprezintă: „Am vrut să facem un film care să reprezinte generația noastră, așa cum e acum. Am încercat să aducem personalitatea tinerilor, așa cum e ea”, a spus Maria.

„Marea provocare a scenariului a fost să arătăm generația asta formidabilă care bate la ușă. Ne-am dorit ca tinerii care se duc astăzi la cinema să se recunoască pe ecran. Nu este nici un film didactic, nici unul manierist”, a afirmat Mișu Predescu, unul dintre producătorii „#Selfie”.

O premieră pentru peisajul cinematografic românesc și debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, supercomedia „#Selfie” a fost, încă de la prima proiecție, primită cu entuziasm de publicul de toate vârstele, demonstrând că abordarea fresh, subiectul actual și mai ales buna dispoziție pe care filmul o degajă sunt exact ingredientele pe care spectatorii le așteptau de la un film autohton.

La foarte scurt timp de la lansarea oficială, „#Selfie” a devenit deja un adevărat fenomen, fanii din întreaga țară „întrecându-se” în a demonstra „cât de #selfie sunt”.

„#Selfie” rulează în cinematografele din țară, astfel: Arad – Cinema City Atrium și Cinema City Galeria, Bacău – Cinema City, Botoșani – Cine Grand și Cinema Unirea, Brăila – Cinema City, București: Cinema City Cotroceni și Sun Plaza, Grand Cinema&More Băneasa, Movieplex Cinema, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Cinema Studio, Cinema Corso, Cinema Europa, Muzeul Țăranului Român, Cluj – Cinema City Iulius, Constanța: Cinema City și Cityplex, Craiova – 3D Colors și Cinema Modern, Iași – Cinema City și Cinema Republica, Odobești – Casa de Cultură CC Giurescu, Oradea – Cortina și Cinema Palace, Pitești – Cinema City, Ploiești – Cinema City și Cinema City Afi Palace, Râmnicu Vâlcea – Line Cinema, Slatina – Cinema Eugen Ionescu, Târgu Mureș – Cinema Arta și Timișoara – Cinema City.