Semnificația inedită a 7 simboluri pe care le vedem în fiecare zi, dar despre care nu știm exact de unde provin

Semnificația inedită a 7 simboluri pe care le vedem în fiecare zi, dar despre care nu știm exact de unde provin
Publicat: 05/06/2017, 17:35

„&”: Acest simbol reprezintă conjuncția latinească„et”, echivalentul cuvântului„și”. Această prescurtare a fost inventată în Roma Antică de Tiro, secretarul personal al lui Cicero. Pentru a face mai rapid procesul scrierii, Tiro a inventat un sistem de abreviere care a devenit cunoscut drept„Notele Tironiene”. Câteva secole mai târziu, acest simbol a devenit atât de popular în Europa și America încât, pentru mult timp, era semnul cu care se încheia alfabetul englez, începând să fie omis doar la începutul secolului XX. În timp, literele E și T s-au contopit în simbolul pe care îl folosim astăzi.

Simbolul inimii: În acest caz, lucrurile sunt chiar și mai simple. În ciuda creedințelor populare că„dragostea se odihnește în inimă”, toată lumea știe că forma adevăratei inimi umane are ceva mai puțin în comun cu reprezentarea ei simbolică. Oricum ar fi, există câteva teorii referitoare la originea acestui simbol. Atunci când lebedele se apropie una de cealaltă în mijlocul lacului, forma gâturilor lor se contopește într-o formă similară simbolului inimii. În multe dintre culturile lumii aceste păsări reprezintă iubirea, loialitatea și devotamentul datorită faptului că perechile de lebede stau împreună pentru toată viața.

O altă ipoteză este aceea că simbolul inimii a reprezentat mai întâi forma feminină. Susținătorii acestei teorii arată că simbolul ilustrează forma pelvisului femeii, iar grecii antici erau cunoscuți pentru că atașau o semnificație specială acestei părți anatomice a femeii și chiar au mers mai departe și au construit un templu special dedicat zeiței Afrodita. Acesta era unic pentru că era singurul templu din lume în care oamenii venerau partea dorsală feminină.

Simbolul Bluetooth: În secolul X înainte de Hristos, Danemarca a fost condusă de Regele HaraldBlÃ¥tand, o figură istorică faimoasă pentru unificarea triburilor daneze într-un singur regat. Harald era deseori numit„Bluetooth” pentru că era cunoscut drept un iubitor de afine și avea mereu pe dinți pete albăstrui. Tehnologia bluetooth a fost concepută pentru unirea mai multor dispozitive într-o singură rețea. Simbolul reprezentând această tehnologie este combinația a două grafeme folosite de scandinavi:„Hagall” (sau„Hagalaz”), care este corespondentul latinescului„H”, și„Bjarkan” – echivalentul pentru litera „B”. Aceste două inițiale vin de la numele luiHarald BlÃ¥tand. Prima generație de dispozitive Bluetooth a fost colorată albastru și, da, chiar semăna cu un dinte.
Simbolul medical al șarpelui: Nu sunt mulți cei care știu asta, dar simbolul medicinei, un sceptru cu aripi și doi șerpi încolăciți a fost adoptat în acest domeniu inițial din greșeală. Potrivit legendei, zeul grec Homer (sau Mercur, la romani), avea un sceptru magic, Caduceul, care arăta exact ca acest simbol modern și avea puterea de a opri orice fel de dispute și de a reconcilia dușmanii, dar nu avea niciun fel e legătură cu medicina.
Adevărul este acela că, acum mai mult de 100 de ani, doctorii din Armata SUA au confundat Caduceul cu Rodul lui Asclepios, care arăta similar, dar nu avea aripi și era un singur șarpe. Din moment ce Asclepius este zeul grec al medicinei și leacurilor, eroarea ar putea fi relativ ușor de înțeles, iar ulterior simbolul a prins rădăcini și este utilizat ca reprezentând confidențialitatea medic-pacient.
Simbolul„Power On”: îl găsim, practic, pe orice fel de device, dar sunt puțini cei care îi cunosc adevăratele origini. La începutul anilor 1940, inginerii foloseau un sistem binar pentru reprezentarea diverselor comutatoare, unde 1 însemna„on” și 0 însemna„off”. În deceniile următoare, s-a transformat într-un semn care reprezintă un cerc (zero) și o linie verticală (unu).
Simbolul Peace (Pace): a fost inventat în 1958 în timpul protestelor față de armele nucleară. Acesta este o combinație între reprezentarea literelor N și D, care înseamnă„Nuclear Disarmament”. În acest tip de comunicare, litera N este transmisă prin ridicarea a două steaguri într-un V inversat, iar litera D este arătată prin susținerea unui steag îndreptat direct, iar altul în jos.
Semnul OK: Cei mai mulți oameni interpretează acest gest al mâinii ca un echivalent al cuvintelor„totul este în regulă”,„e bine”. Oricum ar fi, nu este perceput drept un semnal pozitiv la nivel universal. De exemplu, în Franța, gestul denotă că persoana către care este direcționat este zero (adică nu înseamnă nimic). Există mai multe teorii despre originea acestui gest.
Se crede că semnul OK a apărut ca o abreviere vizuală a lui „Old Kinderhook, NY” – locul de naștere al celui de-al optulea președinte american, Martin Van Buren. În timpul campaniei sale electorale, Van Buren a adoptat un pseudonim care venea de la primele litere ale orașului său natal. Sloganul campaniei sale a fost„Old Kinderhook este O. K.”, iar în afișe apărea o persoană care arăta gestul OK.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...