Semnificația inedită a 7 simboluri pe care le vedem în fiecare zi, dar despre care nu știm exact de unde provin

Semnificația inedită a 7 simboluri pe care le vedem în fiecare zi, dar despre care nu știm exact de unde provin
Publicat: 05/06/2017, 17:35

„&”: Acest simbol reprezintă conjuncția latinească„et”, echivalentul cuvântului„și”. Această prescurtare a fost inventată în Roma Antică de Tiro, secretarul personal al lui Cicero. Pentru a face mai rapid procesul scrierii, Tiro a inventat un sistem de abreviere care a devenit cunoscut drept„Notele Tironiene”. Câteva secole mai târziu, acest simbol a devenit atât de popular în Europa și America încât, pentru mult timp, era semnul cu care se încheia alfabetul englez, începând să fie omis doar la începutul secolului XX. În timp, literele E și T s-au contopit în simbolul pe care îl folosim astăzi.

Simbolul inimii: În acest caz, lucrurile sunt chiar și mai simple. În ciuda creedințelor populare că„dragostea se odihnește în inimă”, toată lumea știe că forma adevăratei inimi umane are ceva mai puțin în comun cu reprezentarea ei simbolică. Oricum ar fi, există câteva teorii referitoare la originea acestui simbol. Atunci când lebedele se apropie una de cealaltă în mijlocul lacului, forma gâturilor lor se contopește într-o formă similară simbolului inimii. În multe dintre culturile lumii aceste păsări reprezintă iubirea, loialitatea și devotamentul datorită faptului că perechile de lebede stau împreună pentru toată viața.

O altă ipoteză este aceea că simbolul inimii a reprezentat mai întâi forma feminină. Susținătorii acestei teorii arată că simbolul ilustrează forma pelvisului femeii, iar grecii antici erau cunoscuți pentru că atașau o semnificație specială acestei părți anatomice a femeii și chiar au mers mai departe și au construit un templu special dedicat zeiței Afrodita. Acesta era unic pentru că era singurul templu din lume în care oamenii venerau partea dorsală feminină.

Simbolul Bluetooth: În secolul X înainte de Hristos, Danemarca a fost condusă de Regele HaraldBlÃ¥tand, o figură istorică faimoasă pentru unificarea triburilor daneze într-un singur regat. Harald era deseori numit„Bluetooth” pentru că era cunoscut drept un iubitor de afine și avea mereu pe dinți pete albăstrui. Tehnologia bluetooth a fost concepută pentru unirea mai multor dispozitive într-o singură rețea. Simbolul reprezentând această tehnologie este combinația a două grafeme folosite de scandinavi:„Hagall” (sau„Hagalaz”), care este corespondentul latinescului„H”, și„Bjarkan” – echivalentul pentru litera „B”. Aceste două inițiale vin de la numele luiHarald BlÃ¥tand. Prima generație de dispozitive Bluetooth a fost colorată albastru și, da, chiar semăna cu un dinte.
Simbolul medical al șarpelui: Nu sunt mulți cei care știu asta, dar simbolul medicinei, un sceptru cu aripi și doi șerpi încolăciți a fost adoptat în acest domeniu inițial din greșeală. Potrivit legendei, zeul grec Homer (sau Mercur, la romani), avea un sceptru magic, Caduceul, care arăta exact ca acest simbol modern și avea puterea de a opri orice fel de dispute și de a reconcilia dușmanii, dar nu avea niciun fel e legătură cu medicina.
Adevărul este acela că, acum mai mult de 100 de ani, doctorii din Armata SUA au confundat Caduceul cu Rodul lui Asclepios, care arăta similar, dar nu avea aripi și era un singur șarpe. Din moment ce Asclepius este zeul grec al medicinei și leacurilor, eroarea ar putea fi relativ ușor de înțeles, iar ulterior simbolul a prins rădăcini și este utilizat ca reprezentând confidențialitatea medic-pacient.
Simbolul„Power On”: îl găsim, practic, pe orice fel de device, dar sunt puțini cei care îi cunosc adevăratele origini. La începutul anilor 1940, inginerii foloseau un sistem binar pentru reprezentarea diverselor comutatoare, unde 1 însemna„on” și 0 însemna„off”. În deceniile următoare, s-a transformat într-un semn care reprezintă un cerc (zero) și o linie verticală (unu).
Simbolul Peace (Pace): a fost inventat în 1958 în timpul protestelor față de armele nucleară. Acesta este o combinație între reprezentarea literelor N și D, care înseamnă„Nuclear Disarmament”. În acest tip de comunicare, litera N este transmisă prin ridicarea a două steaguri într-un V inversat, iar litera D este arătată prin susținerea unui steag îndreptat direct, iar altul în jos.
Semnul OK: Cei mai mulți oameni interpretează acest gest al mâinii ca un echivalent al cuvintelor„totul este în regulă”,„e bine”. Oricum ar fi, nu este perceput drept un semnal pozitiv la nivel universal. De exemplu, în Franța, gestul denotă că persoana către care este direcționat este zero (adică nu înseamnă nimic). Există mai multe teorii despre originea acestui gest.
Se crede că semnul OK a apărut ca o abreviere vizuală a lui „Old Kinderhook, NY” – locul de naștere al celui de-al optulea președinte american, Martin Van Buren. În timpul campaniei sale electorale, Van Buren a adoptat un pseudonim care venea de la primele litere ale orașului său natal. Sloganul campaniei sale a fost„Old Kinderhook este O. K.”, iar în afișe apărea o persoană care arăta gestul OK.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie a găsit o poșetă în care erau acte, bani și telefoane lângă gara...
BREAKING NEWS | A murit milionarul care a rivalizat cu Borcea, Copos și Gigi Becali!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ceasiv Iar, ultima redută. Rușii, la 25 de kilometri de comandamentul ucrainean din Donețk. „Doar...
Vestea momentului! Simona Halep și-a anunțat retragerea sâmbătă, 20 aprilie 2024
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
Ninge de ore bune la munte. La Rânca s-a aşternut deja un strat consistent de...
EL a ucis-o pe Ana-Maria?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
A fost găsit trupul neînsuflețit al tinerei însărcinate din Moldova! Ana-Maria dispăruse acum o săptămână,...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Blinken va merge în China cu o ameninţare în privinţa ajutorului militar acordat Rusiei
Ce s-a ÎNTÂMPLAT când LUNA „s-a ÎNTORS pe DOS”?
O MARE COMPANIE tocmai a decis. Închide și SE MUTĂ în România
Prăjitura cu mere și morcovi. Rețetă de post din sertarul bunicii
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Ana-Maria, găsită moartă! Șocant unde era și ce mesaj a lăsat
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu aniversează 13 ani de căsnicie! Cei doi soți au făcut...
La 85 de ani, Irina Loghin își întreține tenul cu unul dintre cele mai ieftine...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Care este al doilea cel mai plăcut oraș din Europa?