Sfaturi de la un „vampir”. Nimeni nu a ghicit vârsta acestui bărbat. „Nu trebuie să aștepți să mori”

Sfaturi de la un „vampir. Nimeni nu a ghicit vârsta acestui bărbat. „Nu trebuie să aștepți să mori
Publicat: 31/03/2018, 23:43

Hu Hai s-a născut în 1950, fiind copilul unui cuplu de revoluționari comuniști chinezi, scrie odditycentral.com. În copilările, Hai a practicat mai multe sporturi și chiar a urmat o carieră de sportiv profesionist. Astfel, pasiunea pentru sport l-a ajutat să rămână într-o formă fizică incredibilă.

Hai a devenit celebru în China în urmă cu doi ani, când a participat la un concurs local de talente pentru bătrâni, în Shanghai, șocând audiența și juriul cu aspectul său de „puști”. El a câștigat titlul de cel mai modern bunic și a apărut la televiziune, în revistele de modă și chiar la evenimente de modelling.

Secretul vârstei lui Hai constă într-o combinație de factori. Pentru a se menține în formă, bărbatul practică yoga, meditează și stă atârnat cu capul în jos 30 de minute pe zi. Această activitate reduce ridurile și pielea sa rămâne întinsă, prevenind chiar și căderea părului.

În privința alimentației, Hu Hai preferă mesele mici, dar sănătoase și ia o varietate de suplimente, inclusiv vitamine și pastile cu colagen.

Ceea ce îl scoate cu adevărat în evidență pe Hai este atitudinea sa tânără. El susține că se simte ca la 20 de ani și așa va fi până își va da ultima suflare.

„Cu toții vom muri într-o zi, nu putem evita asta. Dar dacă te simți bătrân și nu faci altceva decât să aștepți să mori, dacă nu vrei să înveți mereu lucruri noi, ești cu adevărat bătrân, indiferent de vârstă”, a spus Hai.

Hu Hai consideră că fiecare om are trei vârste: vârsta psihică, cea psihologică și cea fizică. Ultimele două pot fi analizate cu instrumente și teste medicale, iar medicii i-au spus lui Hu că are corpul unui bărbat de 40 de ani. Pe de altă parte, vârsta lui mentală este mult mai mică.

„Cred că gândesc exact ca la 20 de ani”, spune Hu Hai. „Indiferent de ce spun alții, am 20 de ani. Pot face tot ce fac tinerii de 20 de ani”.

„Tinerețea este un fel de atitudine și dacă ai pasiune și curiozitate, poți trăi o viață diferită”, a adăugat „tinerelul” de 68 de ani.

Hu Hai nu este singurul „bunic-adolescent” din China. Anul trecut, presa a scris despre „cel mai arătos bunic”, Wang Deshun, în vârstă de 82 de ani.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase