„Share Location”: Unde poți să te distrezi în timpul liber. Weekendul 20-21 aprilie

Publicat: 20/04/2019, 08:28

– În București este în plină desfășurare Festivalul Internațional al Luminii Spotlight. Până duminică, pe Calea Victoriei și în alte locuri din oraș sunt presărate instalații care schimbă aspectul clădirilor și a monumentelor din zonă imediat de se lasă întunericul.

– Cei care sunt în căutarea unor cadouri speciale ar fi bine să ajungă sâmbătă și duminică la Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană Autor la Teatrul Național. Două zile, între 10.00 și 18.00, peste 100 de designeri internaționali de pe patru continente își scot la vânzare creațiile unicat. Invitații reprezintă 27 de țări și au fost selectați de un juriu de prestigiu.

– În acest weekend sunt deschise și atelierele de sculptură. Artiștii care își pun la dispoziția publicului secretele din spațiile lor de lucru sunt anunțați pe platforma ateliere.net. O expoziție dedicată evenimentului se găsește la Sala Media a Teatrului Național, în aripa Tudor Arghezi.

– Și Organizația Studenților din Universitatea Tehnică de la Cluj Napoca au întâlnire sâmbătă în aer liber, în parcul Central. De la 9 dimineața începe cea de-a VIII-a ediție a Crosului Universității Tehnice, o pledoarie studențească pentru sănătate și depășirea propriilor limite.

– O poveste celebră se dansează în premieră la Opera din Iași. Sâmbătă și duminică de la orele 18.30, este prezentat spectacolul de balet „Cenușereasa” de Sergei Prokofiev, un spectacol pe care l-au cerut spectatorii iar instituția de spectacol îl aduce pe scenă în coregrafia Amaliei Mîndruțiu.

– Cine are energie nu are cum să lipsească de la Semimaratonul Iași 2019. Sub sloganul „Aleargă cu inima!” îți pui picioarele la treabă pentru două cauze nobile: Alergi pentru copiii fără posibilități materiale care vor să meargă la școală sprijiniți de Asociația Salvați Copiii Iași și pentru burse de studiu pentru elevi din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior sprijiniți de Asociația ProRuralis Iași

– Acestea sunt propunerile noastre pentru acest final de săptămână. Vă așteptăm și săptămâna viitoare cu destinații de weekend numai bune de share-uit cu prietenii. Dacă știți evenimente care nu ar trebui să lipsească din selecția noastră, nu vă abțineți și dați-ne de știre pe [email protected].