„Share Location”: Unde poți să te distrezi în timpul liber. Weekendul 25-26 mai

Publicat: 25/05/2019, 13:50

– Aventura finalului de săptămână începe pentru fanii de jocuri electronice, seriale și benzi desenate la Romexpo, unde se dau luptele celei de-a șaptea ediții East European Comic Con. Cum între invitați este actorul care tocmai l-a jucat pe Regele Nopții sunt așteptați toți cei care au fost mulțumiți de finalul poveștii. Desigur, sunt bineveniți și nemulțumiții.

– În acest weekend aveți ocazia să învățați să faceți Păpuși japoneze din hârtie la Washi Ningyo-atelier, sâmbătă, de la 11.30, în mansarda Cărturești. Taxa de participare e 50 de lei și se achită prin transfer bancar.

– O poveste inițiată de cercetașii României este programată sâmbătă, de la 17.00 până spre 22.00 în parcul Carol I. Sunt anunțate ateliere pregătite în cadrul Festivalului Luminii, ajuns la cea de-a 11-a ediție. Intrarea este liberă iar primele lampioane se aprind la ora 20.00.

– Mergem în continuare la Timișoara, unde sâmbătă este ziua celei de-a patra întâlniri din Piața plantelor libere. Cine are pe acasă un ghiveci de flori (sau mai multe) de care nu mai are loc sau pe care vrea să-l dăruiască, e așteptat în Piața Alexandru Mocioni cunoscută și drept Piața Sinaia, de la ora 15.00. Evenimentul are caracter gratuit și necomercial, așa că fiecare participant contribuie fie cu bună dispoziție, cu plante în ghiveci, cu sfaturi sau povești.

– De la prima oră, demarează sâmbătă Bánffy Music Day 2019 la Castelul Banffy de la Bonțida, în apropiere de Cluj Napoca.Accesul general costă 70 de lei pentru combinația de muzici clasice, cu plimbări în grădină și tururi ale Castelului care debutează la ora 10.00. Organizatorii au promis că vor aduce la viață combinații de ingrediente și condimente din rețetarele nobililor, turnate în forme noi. Nu vor lipsi poveștile despre maniere de masă iar produsele propuse sunt proaspete chiar dacă rețetele folosite sunt vechi câteva secole.

– După atâta muzică și plimbare e momentul pentru o partidă de umor. Iar pentru acest lucru atmosfera se încinge la Sibiu. Spectacolul Kareu de Ași îi aduce pe Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Constantin Diță și Mihai Rait la Filarmonica de Stat Sibiu în Sala Thalia, duminică, de la ora 19:00.

Acestea sunt propunerile noastre pentru acest final de săptămână și de primăvară. Vă așteptăm și săptămâna viitoare cu destinații de weekend numai bune de share-uit cu prietenii. Dacă știți evenimente care nu ar trebui să lipsească din selecția noastră, nu vă abțineți și dați-ne de știre pe [email protected]. Un weekend viu să aveți!