„Share Location”: Unde poți să te DISTREZI în timpul liber. Weekendul 6-7 aprilie

Publicat: 06/04/2019, 09:42

-O expoziție de artă video produsă de Goethe-Institut din București este dedicată cineastului german Harun Farocki. Evenimentul prezintă atât lucrări din anii 1990 și 2000, cât și din opera mai recentă a artistului. Expoziția se concentrează pe probleme sociale ce vizează transformarea muncii în epoca postindustrială.

-Societatea Ornitologica Română organizează Ziua Păsărilor în Parcul Natural Văcărești. Duminică, între 07:00 și 13:00, organizatorii plimbării ghidate promit că vor spulbera mitul Cucuvelei ca aducător de ghinion. În plus, veți putea observa și „bestia” care a speriat un ministru – cormoranul.

-Târgul Detox+Market 14. The Green Edition are loc la Palatul Telefoanelor până duminică. Organizatorii vor să inspire reciclarea brandurilor de calitate și să promoveze mărci locale din București și din România pentru toți cei care vor să găsească produse unicat sau haine de firmă în modele inedite pentru cadourile de Paști.

-Traseul „De la Lido la Cișmigiu” povestește istoria Bucureștilor interbelici de la jumătatea anilor `20-`30, într-o plimbare din seria pregătită de Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate. Cei de la ARCEN împlinesc deja un deceniu de când plimbă gratuit sute de bucureșteni prin istoria propriului oraș. De data aceasta, plimbarea gratuită pornește la Hotel Lido, pe Magheru, la ora 17.30, și sâmbătă și duminică.

-Sâmbătă, cel mai bun loc pentru cei care vor să alerge este pe pantele din Brașov. Ediția a 8-a a Semimaratonului Intersport are loc sâmbătă, de la ora 12.00, când traseul de 21 km porneste din inima Scheiului, Piața Unirii.

-Pentru tradiții și muzici populare,Festivalul – Concurs „Lada cu zestre” este destinația ideală, într-un eveniment final programat la Sânnicolau Mare, în județul Timiș. Festivalul aduce în atenția publicului dansuri și cântece vechi, gastronomie tradițională, graiul bănățean, costume vechi, teatru popular, colecții diverse și meșteșuguri.

-Muzică populară a promis și Andra pentru cei care vin la spectacolul ei „Tradițional” din Bacău. Cum biletele pentru concertul de sâmbătă, de la 19.00 s-au epuizat în 24 de ore de la punerea în vânzare, cântăreața va urca pe scena Teatrului de Vară Radu Beligan și duminică, de la aceeași oră.

Dacă vă gândiți la evenimente care nu ar trebui să ne scape weekendul viitor, dați-ne semn la adresa [email protected].

Foto: Pixabay