„Share Location”: Unde poți să te distrezi în timpul liber. Weekendul 8 – 9 iunie

Publicat: 08/06/2019, 09:49

– Organizatorii Street Delivery prefațează ediția bucureșteană a evenimentului din acest an cu o serie de ateliere. Până duminică, pe strada Edgar Quinet, locurile de parcare vor deveni locuri pentru creație, poezie și „Ateliere Street Delivery Quinet”. În cadrul THE PLOT și în curtea interioară a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu sunt programate activități de Do-It-Yourself (DIY) pentru participanți de toate vârstele. Bucureștenii au ocazia să își facă singuri tricouri, să învețe să taie și să graveze folosind laser și cum să printeze 3D.

– Artiștii se duelează cu privighetorile din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”, duminică în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Ornitologică Română. Evenimentul cuprinde tururi ghidate, pentru a asculta privighetorile, ateliere de jocuri pentru copii, expoziții de fotografii și desene cu păsări, standuri de vânzări și un concert de muzică clasică.

– Cei care vor să prindă gustul culturii indiene pot să încerce să aleagă câte ceva din oferta Festivalului „Namaste India” care are loc sâmbătă și duminică în curtea Casei Universitarilor din Capitală, de la 9.00, la 20.00. Yoga, produse tradiționale, lansări de carte, haine și bijuterii specifice și ateliere pentru copii și adulți completează spectacolul manifestării.

– Jocurile copilăriei sunt vedete la Festivalul Șotron, de la Iași. Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române și își propune să fie un tur de forță al activităților recreative în grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu”.

– Festivalul Luminii Timișoara va schimba perspectiva asupra Parcului Rozelor, de la ora 16.00 până spre ora 22.30, atelierele dedicate artelor, meșteșugurilor dar și supraviețuirii în situații de urgență fiind completate de concerte și Jonglerii cu foc imediat ce se lasă seara.

– Clujenii pot să se laude că sunt primii care află sâmbătă cine sunt premianții celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Sigur, dacă vor lua loc în sala Teatrului național Cluj de la ora 21.30.

Aceasta este selecția noastră din oferta distracțiilor acestui weekend. Dacă știți evenimente care nu ar trebui să lipsească din selecția noastră, nu vă abțineți și dați-ne de știre pe [email protected]. Un final de săptămână relaxat să aveți!