Și-a vândut afacerea din Germania cu 10 milioane de euro și s-a mutat în Mureș. Explicația gestului făcut de acest bărbat din Hamburg

Publicat: 03/05/2015, 16:29

Fermecat de frumusețea Transilvaniei, un german în vârstă de 30 de ani a renunțat la afacerea profitabilă pe care o avea în țara natală și s-a mutat în România.

În Hamburg, Jonas Schaefer era managerul unei case de discuri. Câștigase numeroase discuri de aur și de platină, iar munca sa era recunoscută pe plan internațional. Totul devenise însă extrem de obositor, așa că, într-o zi, Jonas a decis să vândă business-ul. 10 milioane de euro a primit pentru casa de discuri, relatează Digi24.

Cu acești bani a plecat într-o călătorie împreună cu soția lui. Așa au ajuns și în Transilvania unde, încântați de peisajele spectaculoase, cei doi s-au hotărât să petreacă acolo mai mult timp.

FOTO: Facebook//Valea Verde Retreat

După trei luni petrecute în satul Cund, Mureș, Jonas și soția lui și-au dat seama că nu mai vor să părăsească plaiurile românești. Drept urmare, au cumpărat casa unui localnic și s-au mutat definitiv.

FOTO: Facebook//Valea Verde Retreat

În plus, după ce au publicat pe Internet mai multe fotografii cu noua locuință, au primit numeroase aprecieri, astfel, că au început să primească și oaspeți nemți. Acum pensiunea botezată Valea Verde este extrem de apreciată de turiști.

FOTO: Facebook//Valea Verde Retreat

Recent, Jonas și-a făcut și o grădină ecologică, așa că meniul pe care îl pregătește pentru cei care îi trec pragul a fost certificat de Chaine des Rotisseurs, cea mai veche asociație gastronomică din lume.

FOTO: Facebook//Valea Verde Retreat

Oaspeții plătesc între 15 și 40 de euro pentru o noapte de cazare. O cină cu trei feluri de mâncare, gătită de Jonas exclusiv cu produse locale, costă 20 de euro, mai precizează sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase