Sighișoara va găzdui și în acest an Festivalul Intercultural ProEtnica

Sighișoara va găzdui și în acest an Festivalul Intercultural ProEtnica
Publicat: 20/08/2013, 10:46
Actualizat: 30/07/2014, 01:28

La doar o lună după încheierea Festivalului „Sighișoara Medievală”, cetatea va găzdui un nou eveniment, dedicat de data aceasta multiculturalismului.

Astfel, în perioada 29 august – 1 septembrie, se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Intercultural ProEtnica, ce va reuni peste 800 de reprezentanți ai comunităților etnice din România.

Programul manifestării va include prelegeri, mese rotunde, un târg al meșteșugarilor, concerte cu muzică tradițională și spectacole de dans popular specific fiecărei minorități.

Accesul publicului va fi liber la fiecare dintre aceste activități.

Festivalul este organizat de Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret, în colaborare cu autoritățile locale și Universitatea Babeș Bolyai. În cele zece ediții trecute și-au adus contribuția peste 8.000 de reprezentanți ai comunităților etnice din România, iar peste 250.000 de vizitatori au participat la programul manifestării.

Mai multe informații despre ediția din acest an și programul complet al Festivalului Intercultural ProEtnica sunt disponibile pe pe site-ul oficial al evenimentului, precum și pe pagina de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase