Adriana Stanca
04.11.2014
Magazin

Soluție DE CRIZĂ găsită de administratorii de bloc din Petroșani: ce PEDEPSE primesc locatarii care nu își plătesc datoriile. „Mai greu le e dacă au musafiri…”

Soluție DE CRIZĂ găsită de administratorii de bloc din Petroșani: ce PEDEPSE primesc locatarii care nu își plătesc datoriile. „Mai greu le e dacă au musafiri…”
Administratorii de bloc din Petroșani au găsit o soluție pentru a-i determina pe locatari să plătească datoriile: lifturile cu cartelă.

Administratorii de bloc din Petroșani au găsit o soluție pentru a-i determina pe locatari să achite contribuțiile la asociație: lifturile cu cartelă. Așadar, în blocurile cu opt etaje, ascensorul poate fi folosit doar de persoanele care nu au datorii. Ceilalți sunt nevoiți să urce pe scări, scrie presa locală.

Deocamdată, dintre cele 32 de lifturi funcționale din municipiul Petroșani, doar cinci funcționează cu cartele.

„Operațiunea de introducere a cartelelor la ascensoare se efectuează doar la solicitarea locatarilor din blocurile în care există și rău-platnici care nu vor să achite lucrările de modernizare și întreținere a lifturilor și nici curentul consumat. A fost aleasă această soluție pentru ca locatarii bun-platnici să circule doar ei cu ascensorul”, a explicat Istvan Hodos, maistru SC Gospodărie Prest Com SA Petroșani.

Potrivit sursei citate, ascensoarele pot fi echipate cu sistemul electronic de acces de către firma municipalității care se ocupă de întreținerea lor.

„Este o firmă din Deva care se ocupă cu introducerea acestor cartele, care nu este o operațiune asemănătoare cu cea de introducere a interfonului”, a mai spus Hodos.

Există însă un inconvenient chiar și pentru posesorii de cartele: în cazul în care sunt vizitați pe persoane care nu locuiesc în același bloc , trebuie să coboare pentru a prelua musafirii.

 

Inchide