Sora lui Kate Middleton, criticată după ce a mâncat carne de balenă

Sora lui Kate Middleton, criticată după ce a mâncat carne de balenă
Publicat: 19/04/2015, 15:15

Vânătoarea de balene continuă să fie practicată în Norvegia, dar este ilegală și neacceptată de societatea din majoritatea țărilor lumii, informează contactmusic.com.

„Am mâncat la cină carpaccio din (carne de, n.r.) balenă afumată, care are gustul similar cu cel al somonului afumat, dar seamănă cu un carpaccio din carne de vânat”, a scris Middleton, într-un editorial din publicația britanică The Telegraph.

Două dintre cele mai mari organizații care luptă pentru drepturile animalelor au criticat-o pe Pippa Middleton, sora ducesei Catherine de Cambridge, în vârstă de 31 de ani, pentru că a mâncat carne de balenă și apoi a scris cu nonșalanță despre acest lucru într-un ziar național. Atât reprezentanții WDC, cât și cei ai PETA au făcut declarații, după publicarea articolului Pippei Middleton, marți, 14 aprilie.

Un purtător de cuvânt al WDC a descris acțiunile Pippei Middleton ca fiind „dezamăgitoare”, mai ales că aceasta este o figură publică, iar comercializarea cărnii de balenă obținută în urma vânătorii a fost interzisă din 1986, deși Norvegia și Japonia au ales să nu țină cont de acest lucru.

Vanessa Williams-Grey, purtător de cuvânt la WDC, a explicat că metodele folosite la vânătoarea de balene sunt nemiloase, deoarece animalele nu mor imediat.

„Acestea sunt știri de-a dreptul dezamăgitoare, mai ales că Pippa este o figură cunoscută și având în vedere că William (prințul William al Marii Britanii, n.r.), cumnatul său, vorbește despre interzicerea braconajului și a uciderii animalelor sălbatice”, a mai spus Williams-Grey. „Comercializarea balenelor vânate este interzisă, Guvernul britanic susține acest lucru și pentru un motiv bun. Uciderea balenelor este nemiloasă, nu există un mijloc uman de a le ucide și multe sunt sacrificate folosindu-se harpoane-grenade”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

De asemenea, Elisa Allen, director asociat al PETA, a declarat: „Ea gândește sau citește? Ce urmează, o friptură de panda sau o canapé de elefant? Aceste balene sunt prinse cu harponul și lăsate să sângereze până la moarte, înainte de a fi eviscerate”.

„Dacă Pippa caută o experiență culinară, unele dintre cele mai bune produse alimentare vegetariene, menționate recent de revista Forbes ca alimente la modă, pot fi găsite în Norvegia și sunt bune pentru inimă, un organ care Pippei pare să-i lipsească”, a mai spus Elisa Allen.

În mai 2014, Pippa Middleton și-a pierdut slujba de editorialist pentru ziarul britanic Daily Telegraph, contractul acesteia nemaifiind înnoit de conducerea publicației, din cauza „e-mailurilor negative primite de la cititori”, după doar șase luni de colaborare la rubrica „sport și evenimente sociale”, timp în care a scris aproximativ 30 de articole.

„Cititorii pur și simplu nu s-au regăsit (în materialele scrise, n.r.). Au existat numeroase e-mailuri negative care au sosit după fiecare editorial și prea multe subiecte pe care (Pippa, n.r.) nu le putea aborda”, a declarat o sursă pentru publicația US Weekly.

Au existat speculații potrivit cărora contractul Pippei Middleton nu a mai fost prelungit deoarece cititorii din clasa de mijloc ai Daily Telegraph nu s-au regăsit în articolele acesteia despre modul în care se prepară un cocktail și se aleg stridiile sau despre iahting.

Pippa Middleton a continuat să scrie articole cu sfaturi culinare în revista lunară deținută de lanțul de magazine Waitrose Kitchen din Marea Britanie și este colaboratoare a publicației Vanity Fair. În 2012, aceasta a lansat o carte, „Celebrate”, un ghid despre modul în care fiecare zi din calendar poate deveni o sărbătoare, care a înregistrat însă vânzări modeste în Marea Britanie, de numai 18.000 de exemplare.

Pippa Middleton a fost domnișoară de onoare la nunta surorii sale, Kate (devenită ducesă de Cambridge prin căsătorie), cu prințul William al Marii Britanii, în aprilie 2011.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația