Stăpânul ei spune că „a albit” când a văzut-o. Câți ani a stat ascunsă țestoasa Manuela în debara

Stăpânul ei spune că a albit când a văzut-o. Câți ani a stat ascunsă țestoasa Manuela în debara
Publicat: 26/01/2013, 16:59
Actualizat: 29/07/2014, 22:09

O familie din Brazilia și-a regăsit, într-o cameră folosită ca depozit, broasca țestoasă pierdută în urmă cu 30 de ani, relatează Daily Mail.

Micul animal de companie, un dar făcut de Leonel Alemida copiilor săi, dispăruse în 1982 în timpul unor lucrări de renovare a casei.

Anul acesta, după decesul tatălui lor, Lenita și Leandro au avut surpriza să descopere broscuța pe nume Manuela într-o cameră folosită ca depozit.

În tot acest timp, animalul a supraviețuit în cutia unui vechi fonograf.

„Pusesem cutia pe trotuar pentru ca gunoierii să o ia, când un vecin mi-a zis >”, a povestit Leandro. „Apoi m-am uitat și am văzut-o. În clipa aceea m-am albit la față. Nu îmi venea să cred ce văd”, a adăugat bărbatul.

La fel de uimită s-a arătat și Lenita, sora acestuia. „Suntem cu toții bucuroși că o avem din nou pe Manuela. Dar nimeni nu poate să înțeleagă cum a reușit să supraviețuiască acolo timp de 30 de ani, este pur și simplu incredibil”, a spus femeia emoționată.

Pe de altă parte, medicul veterinar Jeferson Pires a explicat că este posibil ca, în tot acești ani, broasca țestoasă să se fi hrănit cu termite aflate în podeaua de lemn.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase