Stațiunea din România care i-a cucerit pe străini. „E mai frumos ca-n Croația”

Stațiunea din România care i-a cucerit pe străini. „E mai frumos ca-n Croația”
Aflat pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid-Sovata, orașul Sovata atrage numeroși turiști.

Ne alegem destinații de vancanțe în alte țări sau le bătătorim tot pe cele pe care le știm foarte bine. Turiștii străini care ajung în România s-au îndrăgostit însă de un loc mai puțin cunoscut de români sau care, în cel mai bun caz, este asociat cu o destinație potrivită pentru cei mai în vârstă.   

Stațiunea din România care i-a cucerit pe străini. „E mai frumos ca-n Croația”

Aflat pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Munților Gurghiu, orașul Sovata atrage numeroși turiști.

 

FOTO: sovata.ro

Citește și: 

 

â–º Cel mai pur aer de pe planetă se respiră în România. 7 locuri cu efect terapeutic

 

Lacurile cu ape clorurate și sodice de aici au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, scrie one.ro. Renumite sunt în special lacurile Ursu și Aluniș, unde apare fenomenul de heliotermie.

Concret, vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râuri, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic. Acest lucru face ca în timpul verii temperatura Lacului Ursu, cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20 grade Celsius la suprafață, 30-40 grade Celsiu la adâncimea de un metru și 40-60 grade Celsius la adâncimea de 1,5 metri.

Descoperă mai multe detalii în GALERIA FOTO!

 

Inchide