Știința a găsit răspunsul: Ce pretenții au bărbații bogați de la femei

Știința a găsit răspunsul: Ce pretenții au bărbații bogați de la femei
Publicat: 26/05/2016, 15:14

Potrivit Descoperă, studiul sugerează că oamenii se angajează în „strategii condiționate de împerechere” bazându-se pe alegerile lor romantice în condițiile factorilor de mediu.

În cadrul studiului, cercetătorii au recrutat studenți chinezi care erau implicați în relații heterosexuale pe termen lung. Participanții au fost apoi repartizați aleatoriu în grupuri: un grup „relativ bogat” și un grup „relativ sărac”.

„Ne-am dorit o mai bună înțelegere a importanței psihologice a banilor în dezvoltarea unor relații romantice, deoarece despre acest subiect se cunoaște foarte puțin. În acest fel, oamenii ar avea o mai bună perspectivă a relațiilor în care se află”, a explicat profesorul Darius Chan, de la Departamentul de Psihologie a Universității din Hong Kong.

Pentru primul experiment, cercetătorii au cerut studenților să răspundă la întrebări cu privire la starea lor financiară, folosind o scală diferită în funcție de starea atribuită. Acest lucru a fost realizat în conformitate cu așteptările că cei din grupul „bogat” ar alege probabil cea mai mare sumă de bani enumerată, în timp ce cei din grupul „sărac” ar face selecții din partea de jos a grilei.

Apoi, au fost rugați să indice satisfacția în raport cu finanțele lor personale, printr-o „măsură de satisfacție” privind partenerul lor romantic, inclusiv întrebări cu privire la atractivitatea fizică și resurse.

Cercetătorii au descoperit că bărbații care erau „programați” să se simtă bogați au fost mai puțin mulțumiți de aspectul partenerei lor decât cei care au făcut „programați” să se simtă săraci. Cei bogați au fost mai interesați de relații pe termen scurt.

Acest lucru sugerează că preferințele de împerechere, pentru bărbați, sunt influențate de percepția lor asupra stării financiare, explică cercetătorii. La femeile bogate, însă, nu a existant o diferență semnificativă în ceea ce privește satisfacția față de partener în comparație cu celălalt grup.

Al doilea experiment a examinat efectul bogăției perceput asupra interacțiunilor participanților cu membrii sexului opus. Cu ajutorul unui exercițiu separat, unul de stimulare mentală, cercetătorii le-au propus să-și imagineze că au un partener fie „relativ bogat”, fie „relativ sărac”.

Apoi, au fost aranjate întâlniri fictive cu câte un membru atractiv al sexului opus, iar cercetătorii în acest timp au analizat distanța la care participanții au ales să stea pe scaun în raport cu scaunul pe care trebuia să se așeze cealaltă persoană.

Cercetătorii au descoperit că participanții bogați (bărbați și femei) au prezentat o mai mare „tendință de abordare comportamentală”, lor le era mai ușor să se apropie de un membru atractiv al sexului opus. Cei programați ca fiind „mai săraci” nu s-au comportat la fel de sigur. În același timp, atât bărbații, cât și femeile din toate nivelurile de „avuție” au ales un loc mai aproape de oamenii care i-au cotat ca fiind mai atractivi.

Cercetătorii spun că aceste constatări sugerează că indivizii adoptă strategii de împerechere condiționate, ajustându-se după situațiile de mediu, inclusiv după posesia averii.

„Am remarcat că oamenii bogați acordă o importanță mai mare atractivității fizice a partenerului, stabilind standarde mai înalte și preferă să se angajeze în relații pe termen scurt, decât cei care au mai puțini bani. Cu toate acestea, pentru femei, banii pot duce la mai puține variații în strategiile lor de împerechere”, a declarat Chan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață